Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 06. 2020. 17:59 2

Sindikati RGZ-a Vučiću: Nestručni su oni koje ste postavili

Predstavnici sindikata Republičkog geodetskog zavoda podsetili su u otvorenom pismu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na bahato ponašanje, neznanje i bezakonje koje rukovodioci RGZ-a svakodnevno demonstriraju, a koji su kako navode, izabrani direktno kao rezultat dogovora na višim nivoima vlasti.

Pismo Sindikata RGZ-a Vučiću prenosimo u celosti:

"Poštovani gospodine predsedniče, sa velikom dozom sigurnosti smo uvereni da ste u velikoj meri upoznati sa stanjem i funkcionisanjem Republičkog geodetskog zavoda.

Takođe smo uvereni da ste u najvećoj meri upoznati i sa načinom rukovođenja kao i bitnim odlukama koje donosi rukovodstvo ove institucija sa Borkom Draškovićem na čelu. Kao što smo uvereni da je i Borko Drašković izabran uz Vašu saglasnost isto tako pretpostavljamo da su i najnovije odluke koje su ovih dana objavljene u javnosti rezultat dogovora na višim nivoima vlasti.

Svakodnevne izjave i objave rukovodstva RGZ-a umesto promocije rezultata ostvarenih reformi imaju za posledicu uznemiravanje javnosti kao i zaposlenih u ovoj instituciji. Očigledni propusti kod donošenja i implementacije propisa od strane Vlade i vrha RGZ-a sada se stavljaju na teret korisnika usluga RGZ-a javnih beležnika, advokata, privatne geodetske prakse i građana. Istina je sasvim drugačija i podaci sa kojima raspolažu sindikati RGZ-a pokazuju sasvim suprotno. Posledice nekih odluka će veoma brzo dovesti do potpunog sloma zavoda.

Način rukovođenja Republičkog geodetskog zavoda i usmeravanje reformi u pravcu koji ide ka njegovoj privatizaciji jeste osnovni razlog nezadovoljstva zaposlenih i naša tri sindikata. Nalazi Upravne inspekcije napisani na preko 100 strana samo potvrđuju naše stavove o nezakonju i bahatosti i potpunoj nestručnosti koja je prisutna među najvišim rukovodiocima RGZ-a. Na bazi tih naših tvrdnji slobodni smo da Vam postavimo neka pitanja za koja verujemo da pobuđuju pažnju i šire javnosti.

Da li igde i u bilo kojoj državi na svetu postoji institucija sa ovlašćenjima i prirodom poslova kao RGZ a da posluje bez šaltera na koji građani mogu da dođu i podnesu svoje zahteve?

Da li Vam je poznato da se bilo gde u svetu poslovi kojima se bavi RGZ pa i oni koji su od izuzetnog značaja za odbranu i bezbednost zemlje vode u privrednim društvima i korporacijama što je ideja direktora Borka Draškovića? 

Da li su svi oni koji su nezadovoljni sa načinom ophođenja vrha RGZ-a među kojima su javni beležnici, advokati, privatna geodetska praksa, sindikati RGZ-a, službenici zavoda, javna preduzeća, savet za borbu protiv korupcije i dr. organizovana interesna grupa ili objektivni poznavaoci prilika u ovoj oblasti?

Da li bilo gde postoji jedan državni funkcioner koji za svoju bahatost, inaćenje, samovolju, nezakonitosti i jasno izraženu nestručnost umesto sankcija dobija nagrade i pohvale od strane Vlade?

Da li je nerealno ako pomislimo da iza ovolike podrške rukovodstvu koje godinama instituciju RGZ-a sistemski urušava i vodi u potpuni krah stoji krupan politički i finansijski interes? Voleli bi smo da znamo i čiji i koliko to košta građane ove zemlje?

Da li je više od 150 milona dolara koliko je uloženo u reformu RGZ-a trebalo da dovede do poboljšanja rejtinga naše zemlje na Biznis listi Svetske banke a ne do pada koji je zabeležen u 2019. god?

Gospodine predsedniče, molimo Vas da javno saopštite odgovore na ova pitanja jer izgleda da mi zaposleni kao ni svi profesionalni korisnici usluga RGZ-a nismo dostojni da nam se lično obratite i saslušate sve primedbe i vidite argumente kojih je na pretek".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati