Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 06. 2020. 09:34 0

SSP: Od januara do aprila deficit milijardu evra!

Vučićeva Vlada ostaće upamćena po najvećem budžetskom deficitu u istoriji Srbije! Deficit je u periodu januar-april 2020. godine već dostigao jednu milijardu evra, a samo u aprilu bio je 570 miliona evra. Za samo četiri meseca ostvarili smo veći budžetski deficit nego u celoj 2009. godini, najtežoj godini svetske ekonomske krize kada smo ostvarili pad Bruto domaćeg proizvoda od 2,7 odsto - stoji u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Prema podacima Ministarstva finansija, javni dug Srbije na kraju aprila iznosio je 24,55 milijardi evra, što je 52,4 odsto procenjenog bruto domaćeg proizvoda (BDP) u ovoj godini. Na kraju marta javni dug je bio oko 24,31 milijardu evra, odnosno 51,9 odsto BDP-a.

Postavlja se pitanje, navode u saopštenju, na šta se država zadužila dve milijarde evra i to baš pred izbore koji će se održati 21. juna.

- Umesto da povećaju investicije koje pozitivno utiču na privredu, i zapošljavanje, u aprilu su ih smanjili za 60 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Celo leto će nas zamajavati izborima i formiranjem nove Vlade, a jesen ćemo dočekati u dubokoj recesiji, praznih džepova, bez radnih mesta, i para u budžet. Da li nam do kraja ove godine, kao posledica loše fiskalne politike, sledi i ponovno smanjivanje plata i penzija, ostaje da vidimo u - kažu iz Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati