Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

05. 06. 2020. 08:53 1

"Podneću prijave, prete mi, REM, ne postoji"

Saradnik Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović rekao da će njegovi pravni zastupnici, povodom pretnji koje su mu, nakon gostovanja na televiziji N1 upućene preko Tvitera, podneti krivičnu prijavu.

On je naglasio da je "upravo ovaj incident ključni dokaz da Regulatorno telo za elektronske medije ne radi svoj posao kako treba".

- REM i Radio televizija Srbije su najodgovorniji za ovo stanje u kojem skoro svako ko izjavi nešto što se ne sviđa vlastima bude izložen pretnjama. Oni su svojim nečinjenjem pripremili teren za ovakvu društvenu situaciju - kazao je Gavrilović. 

Prema njegovim rečima još jedan "kamen temeljac" naše medijske stvarnosti su i armije botova, koji ubijaju svaku mogućnost dijaloga.

- Preduslov normalizacije bi morao da bude raspuštanje vojske botova. Tviter je delom to učinio time što je ugasio veliki broj naloga, ali oni očigledno ne odustaju. Oni su zamenili paravojne formacije iz devedesetih, s tim što su oni pucali, a ovi etiketiraju i vređaju preko medija i društvenih mreža - kazao je Gavrilović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati