Društvo i ekonomija

M. M.

03. 06. 2020. 18:36 4

Institutu Bebe Popovića tri miliona za medijski događaj a nema para za merne stanice

Koliko se Agencija za zaštitu životne sredine bavi poslom za koji je nadležna pokazuje dodeljivanje ugovora vrednog tri miliona dinara Institutu za javnu politiku, na čijem je čelu Vladimir Beba Popović, za "organizaciju medijskog događaja", dok na sastanku sa predstavnicima smederevskog pokreta Tvrđava, iz agencije navode da "nema novca" za osposobljavanje stanica koje mere zagađenje vazduha u tom gradu.

Na Fejsbuk stranici pokreta Tvrđava objavljena je odluka Agencije za zaštitu životne sredine kojom je 20. marta, u vreme vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa, dodeljen ugovor firmi Vladimira Bebe Popovića kao "jedinom ponuđaču na tenderu". 

- Sredstva koja bi nama rešila problem sa mernim stanicama, a koja su rekli da nemaju, mnogo su manja. Sram da vas bude, pokazali ste da vam nije stalo do zdravlja Smederevaca i da vas ekologija u Srbiji apsolutno ne interesuje. Rasipate novac građana burazerski, na sve osim na ono u šta bi trebalo - naveli su iz pokreta Tvrđava. 

Institutu na čijem je čelu Vladimir Beba Popović, država je i ranije dodeljivala novčana sredstva na konkursima. Tako je 2018. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodelilo Institutu za javnu politiku 9,48 miliona dinara za projekat "Grad prijatelj starih" čiji je cilj "unapređenje položaja starih osoba". 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati