Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

30. 05. 2020. 08:37 2

"Srbija pripada EU, ali gradi partnerstvo sa Kinom"

Srbija ekonomski, tradicionalno, geografski pripada Evropskoj uniji, ali gradi partnerstvo i prijateljstvo sa Kinom, ocenila je premijerka Srbije Ana Brnabić u intervjuu za Politiku.

 

- Nadam se da će se imidž Unije u Srbiji brzo popraviti, jer je to u interesu naših građana. Najveći deo, 65 odsto, stranih direktinih investicija dolazi iz EU i na tome smo veoma zahvalni - rekla je Brnabić i napomenula da između 65 i 70 odsto izvoza Srbije ide u Uniju.

Brnabić je rekla da je Srbija jedna od zemalja koja je danas najbliža i sledeća u redu za punopravno članstvo u Uniji, a ipak gradi partnerstvo i poverenje sa Kinom.

"Zemlja smo koja ima i najveći broj i najveću vrednost projekata i potpisanih ugovora u okviru mehanizma 17 plus jedan, odnosno inicijative 'Pojas i put'", rekla je ona.

"Biti na te dve pozicije zahteva mnogo rada, ali odražava naše političko umeće i donosi fenomenalne pozicije i benefite za naše građane. To je politika Aleksandra Vučića koja daje rezultate i nije ni laka, ni jednostavna", naglasila je Brnabić.

Snaga Srbije danas, istakla je Brnabić, jeste što vi imate odličan, jak tim u predsedniku Republike i predsedniku Vlade.

"Videli smo i druge zemlje i teritorije, koje su se usred epidemije, bavile političkim obračunima između predsednika i premijera, zato što su različite političke opcije, a građani su trpeli", konstatovala je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati