Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 05. 2020. 06:53 11

"NE DAJTE NAM OTKAZ" Zdravstveni radnici očajni - država ih prevarila!

Zdravstveni radnici u Aleksincu koji su angažovani 27. marta u opštoj bolnici na osnovu naredbe Ministarstva zdravlja, trenutno su u problemu, jer obećanje koje su dobili - da budu zaposleni na neodređeno vreme - nije ispunjeno.

Naime, grupa zdravstvenih radnika uputila je apel u kojem se navodi da ih nakon dva meseca od angažovanja umesto stalnog zaposlenja čeka prekid radnog odnosa.

- Odazvali smo se na poziv kada je usled pandemije virusom Covid 19 našoj državi bilo najteže i kada je naš zdravstveni sistem bio pod velikim pritiskom. Bili smo na prvoj liniji odbrane bez straha za naše živote i živote naših najbližih. Opet bismo postupili isto jer smo radili ono za šta smo se školovali i ponosni smo na pruženu pomoć stanovnicima Aleksinca, kao i državi i zdravstvenom sistemu - naveli su ovi zdravstveni radnici iz Aleksinca, koji brinu za posao.

- U vreme pandemije, angažovani su zdravstveni radnici na prvu liniju odbrane. Na neodređeno. Sada im se uručuju otkazi, a ni platu nisu primili. Pa da pitam, je l’ aplaudirate i dalje? Licemeri - jedan je od komentara na Tviteru. 

Oni u apelu dalje navode da mole za pomoć kako ne bi došlo do raskida njihovih ugovora.

- Država da ispuni naše obećanje i da se naše radno angažovanje nastavi - naveli su oni. 

- Ako se sećam nas su optuživali da smo im ukrali aplauz. Molio je zdravstvene radnike da se angažuju i prijave. I sad mu više ne trebaju. Ko će nas lečiti kada se pojavi sledeća pošast? Kome ćete aplaudirati? Nama treba veterinar. Jedan. Glasajte za radikale - napisao je još jedan tviteraš.

Da podsetimo, Ministarstvo zdravlja uputilo je naredbu svim zdravstvenim ustanovama u kojoj se direktorima nalaže da radno angažuju zdravstvene radnike na neodređeno vreme. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati