Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

27. 05. 2020. 11:21 1

SRAMNO Vlada krije troškove nabavke medicinske opreme

Zaključak Vlade Srbije kojim je odbačen zahtev za pristup informacijama od javnog značaja u vezi nabavke medicinske i druge opreme u cilju suzbijanja pandemije korona virusa je sraman i skandalozan, ocenio je danas Toplički centar za demokratiju i ljudska prava.

Iz te nevladine orgnizacije su naveli da se "nedostavljanje informacija o tome kako je država u vreme vanrednog stanja trošila novac građana Srbije upravo tim građanima, ne može ničim opravdati, ali se može lako razumeti".

"Motiv i razlog za skrivanje informacije od javnog značaja imaju samo oni kojima otkrivanje istine ne ide u prilog. U protivnom, ništa bolje po vlast nego da se sama pohvali i na uvid javnosti stavi svaki ugovor koji je sklopila i svaki dinar koji je potrošila u njihovom interesu", stoji u saopštenju. 


Dodaje se da građanima ostaje pitanje "šta se sve još od njih skriva i koliko se na tome o njihovom trošku profitira". 

"Ako je vlast ovoliko uporna u prikrivanju informacija o troškovima načinjenim da bi se, navodno, zaštitili zdravlje i životi ljudi, koliko i šta se tek skriva, fingira i lažira u poslovima koji nisu u toj meri vidljivi i ne bude takvo interesovanje javnosti", upitali su iz Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati