Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

26. 05. 2020. 13:29 1

U Smederevskoj Palanci počela izgradnja 15 stanova za izbeglice

Kamen temeljac položen je danas za izgradnju 15 stanova u Smederevskoj Palanci za izbegličke porodice iz BiH i Hrvatske, za šta je opredeljeno oko 338.000 evra u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa.

Kako je prenelo Ministarstvo spoljnih poslova, završetak izgradnje tih stanova planiran je za januar 2021. godine a u pitanju je deo Potprojekta 9 Regionalnog stambenog programa, vrednog više od 25 miliona evra, koji predviđa izgradnju 1.080 "stambenih rešenja".


Ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Ivica Dačić rekao je u Smederevskoj Palanci da će Vlada Srbije nastaviti da podržava Regionalni stambeni program dok sve izbegličke porodice ne budu trajno zbrinute.

Dodao je da Potprojekat 9 predviđa izgradnju 350 stanova i 50 montažnih kuća, kupovinu 100 stanova, dodelu 200 paketa građevinskog materijala i kupovinu 380 seoskih kuća, pri čemu će stambeni objekti biti građeni u više jedinica lokalne samouprave širom Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati