Društvo i ekonomija

Lj. Stanković

25. 05. 2020. 14:02 5

Pacijenti ispred bolnice, televizije snimaju priloge

Više od 60 pacijenata nije moglo jutros da uđe u Klinički centar Niš na zakazane kontrole i preglede, jer je nekoliko televizija u bolnici snimalo priloge.

- Došao sam jutros u osam sati na previjanje, kad me je ispred bolnice dočekao ogroman broj pacijenata -  kaže za Direktno.rs Aleksandar Ilić.

- Svi oni su čekali da ih lekari prime. Nekoliko ljudi je reklo da se unutra nalaze novinari koji snimaju, te da zbog toga niko ne može da uđe u bolnicu. Lično sam video novinarku TV Prva kako uzima izjavu. Živim blizu Kliničkog centra, pa sam u nekom trenutku otišao kući, ali najviše mi je bilo žao žene čija je majka u bolovima čekala u kolima i kojoj su invalidska kolica bila potrebna - kaže on.

Danas se u sistem vraćaju dve velike bolnice, uz Klinički centar u Nišu i "otvara se" i Institut za ortopediju na Banjici u Beogradu.

- Ispred bolnice je čekao veliki broj kardio pacijenata, onih koji su došli na previjanje i nekoliko njih sa gipsom, koji su došli na kontrolu ili skidanje istog - dodaje Ilić.

Kaže da je u nekom trenutku obezbeđenje izašlo i reklo da samo pacijenti sa zelenim uputima mogu da uđu, a oni koji imaju plave da dođu sutra.

- Posle obezbeđenja, izašao je i jedan lekar, koji je na pitanja pacijenata "kada će biti primljeni i zašto čekaju toliko dugo", odgovorio "ne znam" i otišao - napominje Ilić.

Nelogično mi je da bolnica, koja je bila kovid bolnica, tera ljude da svi zbijeni, jedni do drugih, stoje ispred vrata, kaže sagovornik.

- Pitao sam jednog doktora: "Izvinite, je li se ovako borite protiv korone?", on mi je samo rekao "vas niko ne tera da ovde stojite" - tvrdi Ilić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati