Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

20. 05. 2020. 16:27 2

Ministarstvo odbrane Srbije kupuje žilet-žicu za migrante

Ministarstvo odbrane Srbije kupuje skoro 2,5 tone žilet-žice za ogradjivanje prihvatnih centara za smeštaj migranata i centara za smeštaj azilanata, navodi se u pozivu javne nabavke objavljenom na sajtu te institucije, preneo je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Kako se navodi u dokumentaciji, koju je Ministarstvo odbrane objavilo 15. maja, pored žilet-žice, predmet javne nabavke su i gvozdene šipke i pocinkovana žica za vezivanje.

Kao naručilac navedena je Vojna pošta u Kraljevu, a nabavka se sprovodi kao pregovarački postupak.

RSE kaže da nije dobila odgovor Ministarstva odbrane na pitanje zbog čega se žilet žica postavlja oko centara i koji će centri biti ogradjeni.

U dokumentaciji se navodi da zbog "izuzetne hitnosti prouzrokovane vanrednim okolnostima ili nepredviđenim događajima, čije nastupanje ni u kom slučaju ne zavisi od volje naručioca, naručilac nije mogao da postupi u rokovima određenim za otvoreni ili restriktivni postupak".

Dodaje se da je Kopnena vojska Srbije dobila zadatak koji inače ne izvršava u miru, za obezbedjenje prihvatnih centara i centara za azil migranata "te shodno navedenoj činjenici eventualna nabavka dobara nije mogla biti predvidjena i planirana godišnjim planom nabavki za 2020. godinu".

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati