Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

17. 05. 2020. 22:06 2

"Ključeve bojkota drže građani, izbori su prevara"

Akademik Dušan Teodorović rekao je večeras u "Utisku nedelje" da "pouzdano zna" da medicinski radnici na početku zdravstvene krize nisu imali maske i rukavice, a da su nabavke respiratora stavljene u žižu javnosti kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "osetio da može respiratorima da nastavi političku kampanju kao da se ništa ne dešava".

On je naveo da su barem na 52 mesta u različitim zemljama otkazani izbori, a da se u Srbiji predizborne aktivnosti nastavljaju uprkos zdravstvenoj opasnosti.

- Mi se ponašamo kao da se ništa ne dešava, imamo predizborne aktivnosti, a neko će da umre zbog tih aktivnosti - ocenio je Teodorović i dodao da je "Valjevo skupo platilo" predizborni miting Srpske napredne stranke pre proglašenja vanrednog stanja.

Teodorović dodaje da je primer toga što vlast organizuje skup na kom je neko mogao da se zarazi dok država zbog preminulih "drži zastave na pola koplja". Govoreći o obraćanju predsednika Vučića, koji je javno kritikovao pojedine opštinske odbore koji su organizovali dolazak ljudi na skup, Teodorović je rekao da je to "licemerje" i da veruje da je vlast znala da će skup biti održan.

Komentarišući mogućnost da opozicija odustane od bojkota, Teodorović dodaje da izbore treba bojkotovati iz tri razloga, zdravstvenih, moralnih i političkih razloga".

- Izbori su prevara... A bojkot je borba za buduće izbore... Ključeve bojkota drže gradjani Srbije, koji svojim individualnim odlukama trebaju da podrže bojkot ili izlazak na izbore - ocenio je Teodrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati