Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

15. 05. 2020. 20:30 0

"Nema gledanja kroz prste, studenti moraju da uče"

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović rekla je da je vreme da se prione na posao i da studenti budu proaktivni. Nema razloga da bude blažih kriterijuma, poručila je Popovićeva. Istakla je da će biti razumevanja za studente čiji su roditelji ostali bez posla, da mogu da plate školarinu u više rata, ali da je na fakultetima da procene da li je opravdano umanjivanje školarine.

Ivanka Popović je, gostujući u Beogradskoj hronici na RTS-u, rekla da su fakulteti sve vreme trajanja vanrednog stanja i pre toga, u vreme vanredne situacije, pratili sve akcije koje su sprovođene, a posebno prelaz na nastavu na daljinu.

Povodom istraživanja koje je sproveo sajt NajStudent.com, prema kojem tek svaki deveti student smatra da je nastava dobro organizovana tokom vanrednog stanja, Popovićeva ističe da je iznenađena rezultatima ankete i da su studenti izkazali veliko interesovanje.

Kaže da su studenti baš u vreme kada su silom prilika bili kod kuće imali čime da se bave i smatra da može mnogo toga da se uradi u narednom periodu, kada će biti intenzivnih konsultacija.

- Neophodno je da studenti budu proaktivni. Ako imaju problem, neka se obrate nastavniku, ako imaju organizacioni problem, neka se jave studentskom predstavniku - napominje Popovićeva.

Slaže se sa tim da je bila teškoća to što je student bio prepušten sam sebi, ali smatra da je sada vreme da se prione na posao.

- Nema gledanja kroz prste, moraju da uče - potvrdila je rektorka Univerziteta u Beogradu.

Dezinfekcija i maske na fakultetima

Što se tiče rada studentskih domova, navodi da su danas otvoreni domovi u Beogradu i da se nekoliko stotina studenata vratilo.

- Vraćaju se samo oni koji imaju obaveze na fakultetu, u smislu konsultacija i koji spremaju ispite za aprilski rok - kaže Poopvićeva i dodaje da svaki student treba da iskoristi svoje pravo na konsultacije.

Popovića ističe i da je svaki ulazak na fakultet sada drugačiji, uz obaveznu dezinfekciju nogu i ruku, i proveru da li se nosi maska.

- Pismeni ispiti će biti verovatno jedno od rešenja za veći deo studenata koji treba da polažu, uz pažljivo rukovanje papirnim materijalom - napominje rektorka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati