Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

15. 05. 2020. 10:36 1

"Oduzeti novac kulturi i kinematografiji je ravno zločinu"

Reditelj Goran Marković rekao je da je "ravno zločinu" oduzeti novac kuturi, a posebno kimenatografiji koja ne postoji bez državne pomoći.

 

- Tu nema šta da se doda - rekao je Marković, povodom odluke Vlade Srbije da se Ministarstvu kulture i informisanja, a time i Filmskom centru Srbije, rebalansom budžeta oduzme 20 odsto ranije predviđenih sredstava, zbog saniranja posledica koronavirusa.

Marković je ocenio da umetnici za ovu vlast "predstavljaju nepotreban izdatak koji, uz to, nosi i moguće opasne posledice".

- Oni misle ovako: 'Šta će nama kultura ili umetnost kada smo na vlast došli preko onog dela biračkog tela koji se tih stvari gadi? Samo nepotrebno komplikujemo sebi stvari. Nikad se ne zna šta mogu da misle i kažu ti umetnici. Bolje da ih nama. Ili, ako već moramo da im udelimo neku paru, neka bar to odrade za našu promociju, ionako odvajamo od onog što je naše. Pa, neka zarade - rekao je Maković.

- Pretpostavljam - dodao je Marković, "da tako misli milicioner (Goran) Vesić i njemu slični".

Redielj je ocenio da je epidemija koronavirusa "otvorila ogoljenu sliku o državi u kojoj živimo", dodajući: "Skup diletanata i lažova, to je ono što vlada ovom zemljom".

Pominjući "poznate detalje o prikrivaju početka epidemije zbog izborne liste SNS", afere otkrivene poslednih godina, "neshvatljive laži kojima nas tiranin obasipa svakog dana", on je rekao da je sve to sada ogoljeno.

- Ako ima nešto što je korisno u ovoj epidemiji, to je činjenica da u potpalublju curi na sve strane - naglasio je Marković.

Prema njegovim rečima, nezadovoljstvo je veliko, a mnogima je prekipelo, dodajući da "šerpe više nisu dovoljne".

- Ne pripadam nikakvom pokretu koji je za ili protiv izbora. Ja na izbore neću izaći zato što ne želim da na taj način pružim legitimitet jednoj unapred dogovorenoj prevari - rekao je Marković.

Kako je naveo, cela mašinerija vlasti liči mu na "grupu šibicara koja nastoji da privuče naivne i da ih opelješi".

- E, pa ja znam kako šibicari rade i neću se navući. Neka plačkaju lakoverne - rekao je Marković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati