Društvo i ekonomija

Lj. Stanković

12. 05. 2020. 13:49 2

DA SE NE ZABORAVI! Državo, ko je čoveku zapalio kuću?

Policija je počela da ispituje džip koji je neposredno pre požara kružio oko Dejanove kuće, rekao je predsednik Udruženih Sindikata Srbije "Sloga" Željko Veselinović za Direktno.rs o zaposlenom u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije kojem je pre dva dana spaljena kuća u Surčinu.

Ne zaboravljamo! Kuća je izgorela, čovek je ostao bez krova nad glavom, istraga tapka u mestu, država ćuti. Pitamo, ko je zapalio kuću Dejanu Pavloviću, predsedniku sindikata "Sloga" zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije?

- Dejan je juče dao izjavu. Istražni organi su rekli da su počeli da ispituju džip, za koji su sve komšije dale sličan opis, a koji se tu nikada nije pojavljivao, jer je to vikend naselje, nije prometno i teško da neko tu može slučajno da prođe - rekao je Veselinović.

Nezvanično, rekli su da je mala šansa da se bilo šta desilo slučajno, kazao je predsednik USS "Sloga".

- Policija je isto utvrdila da je neko odvrnuo sijalicu na tremu komšije koji živi do Dejana. Prvo su mislili da je bila pokvarena, jer njemu baš taj dan nije radila - kazao je Veselinović, dodajući da se dosta ljudi iz državnog vrha informisalo o ovom slučaju.

Dok su pojedini tabloidi naveli da je Pavlović rekao vatrogascima da je do požara najverovatnije došlo zbog loših instalacija na rasveti koja se nalazi pored bungalova, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin nisu se oglašavali o ovom slučaju. 

- Najodgovornije, pod moralnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da ja - Dejan Pavlović to vatrogascima nisam rekao i da takvo pisanje tabloida vidim kao nečiji pokušaj da se istina o tome ko je zapalio kuću nikada ne otkrije, već da se ja kao predsednik sindikata i podoficir Vojske Srbije moralno oblatim - naveo je Pavlović u pisanoj izjavi 

Podsetimo, Pavloviću je bungalov u Surčinu izgoreo oko 1.45 časova, u noći između subote i nedelje,  a iz sna ga je probudio jak lavež pasa, koji mu je i spasao život.

On  je bio trn u oku vlasti, jer je tokom vanredog stanja više puta obaveštavao javnost putem saopštenja o odgovornosti određenih starešina u vojsci, koji su izložili rizik virusa korona, čime je dobar deo vojnika bio inficiran. Takođe, pisao je krivične prijave generalima i oficirima, ministru Vulinu i bavio se raznim aferama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati