Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 05. 2020. 07:08 8

Medicinska radnica: Menjam aplauz u 20 za šerpe u 20.05

Polemisala je javnost ovih dana oko toga što su aplauzi za medicinske radnike u 20 časova utihnuli pred bukom u 20.05. Iako aplauzi za medicinare i dalje traju, buka je, istini za volju, mnogo jača. A ovako na to gleda jedna medicinska radnica, koja je statusom na Facebook-u mnogima očitala lekciju.

Svesni su bili građani Srbije da aplauzom šalju moralnu podršku radnicima, ali su sa druge strane bili svesni da taj aplauz neće mnogo doprineti poboljšanju statusa medicinara, niti sistema. Između ostalog, buka bi trebalo tome da doprinese.

- Menjam aplauz u 20 za šerpe u 20:05. Hvala vam svima koji ste tapšali za nas, ali nama ne treba više aplauz, nama treba normalna država, normalni uslovi rada i normalne plate - napisala je Tijana Marčeta.

- Lekari koji su na specijalizaciji, koji su povučeni da rade u matičnim ustanovama, a koji i dalje plaćaju kirije i račune u stanovima koji iznajmljuju, su NAGRAĐENI za rad i trud time što su im plate smanjene i to smanjene do nivoa ispod proseka koji su dobijali do sada. Sa sve višednevnim dežurstvima od po 24 h i radu sa potencijalno/i obolelim pacijentima. A, na "Pinku" med i mleko, nikad veće plate, nisam ni znala da živim u zemlji izobilja, zemlji Dembeliji - istakla je ona.

Kada se uzme u obzir sve što je ova devojka napisala, te se javnost seti kroz šta su sve medicinski radnici prolazili za vreme epidemije, čega su se odricali, a kako su im o životima radili i odlučivali stranački kadrovi, te kakav je njihov položaj u društvu, plate, odnos države prema njima, ni ne čudi ovakav stav. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati