Društvo i ekonomija

[ Izvor: Distrikt.rs ]

19. 04. 2020. 11:22 14

SVAKA ČAST Doktor koji zaslužuje više od aplauza

Profesor dr Mirko Kerkez, hirurg iz Beograda, inače zamenik direktora Kliničkog centra Srbije, stavio je na raspolaganje gradu Loznici savremeno uređeno, medicinski opremljeno zdanje kapaciteta 50 ležaja, za privremenu bolnicu u ovom gradu. Štabu je donirao maske, rukavice i vizire jer, kako kaže, humanost se od medicinskih radnika podrazumeva.

Da se humanost meri novcem, njegova bi vredela mnogo. Da se meri ljudskim životima, profesor doktor Mirko Kerkez, ne bi mogao da izračuna koliko ih je spasao. Ovih dana hotel sa 50 kreveta, kliniku i svu raspoloživu medicinsku opremu ponudio je Loznici za privremenu bolnicu.

- Taj posao radim ceo život, i moja težnja da pomognem nije ovde izostala. To ću raditi uvek jer me raduje i ponosim se ako sam nešto na dobro učinio građanima Srbije - kaže profesor dr Mirko Kerkez, zamenik direktora Kliničkog centra Srbije, piše Distrikt.rs.

Spreman je i infektolog Branko Mrđen, koji je lečio pacijente u Beogradu, ako zatreba da se angažuje u privremenoj bolnici u kojoj bi mogli da se smeste pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

- Za zdrave osobe koje žele da se izoluju zbog toga što su bili potencijalno u kontaktu sa virusom i za osobe koje su eventualno zaražene, ali ne zahtevaju bolničko lečenje nego po tipu privremene bolnice - objašnjava dr Branko Mrđen, specijalista infektologije.

Ali, ovde nije kraj solidarnosti profesora Kerkeza. Lozničkom štabu obezbedio je 1000 zaštitih pamučnih maski, 1500 rukavica i 200 vizira. To je došao da uruči u danu kada ne dežura u Kliničkom centru Srbije.

- Otkad je uvedeno vanredno stanje normalno radim svoj posao u sali, operišem. Svi pacijenti koji su operisani, na moje i njihovo zadovoljstvo su dobro - kaže hirurg.

Zbog toga ovih dana građani ne štede dlanove, verujući da će ih čuti oni kojima je aplauz namenjen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati