Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 04. 2020. 17:41 4

Jovana Popović: Biti na ovoj strani može samo čovek!

Mlada umetnica Jovana Popović iz Kikinde, koja je puštena iz pritvora uprkos žalbi Tužilaštva zbog navodnog kršenja mere karantina, o kojoj je, tvrdi, niko nije obavestio, zahvalila se svima onima koji su bili uz nju od trenutka hapšenja 24. marta do trenutka puštanja na slobodu 13. aprila.

- Hvala svima koji su mi verovali usred ove strašne muke i panike, i lične i koletivne. Ne biti na strani "pravosuđa" koje štiti milione ljudi, državu i naciju već na strani pravde i slučaju "neodgovorne" strudentkinje i antirijaliti umetnice, može samo čovek - izjavila je Jovana.

Podsetimo, Popovićeva je privedena 24. marta, deset dana nakon povratka sa službenog putovanja u Crnu Goru. Nju je policija uhapsila u kući njenog dečka zbog "nepoštovanja mera samoizolacije koja joj je izrečena", a za koju ona nije dobila nikakvo usmeno rešenje prilikom ulaska u Srbiju. Ona je tužilaštvu ispričala da joj 14. marta niko od nadležnih državnih organa nije rekao da mora da bude u kućnoj samoizolaciji naredne dve nedelje, već da joj je samo "skrenuta pažnja da u narednih 14 dana smanji kontakte".

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti je napravilo peticiju zbog neustavnog slanja građana u pritvor, pod optužbom da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Peticiju je potpisalo 12.500 građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati