Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

08. 04. 2020. 12:08 0

Korona na Institutu za onkologiju, dva pacijenta zaražena

Ruski vojni lekari obaviće danas dezinfekciju Instituta za onkologiju i radiologiju, jer je kod dvoje pacijenata otkriven koronavirus.

Direktorka Instituta prof. Danica Grujičić kaže da su zdravstveni radnici testirani juče, da će se testiranje nastaviti i danas i da će rezultati biti poznati za dan ili dva.

Navodi da je prva pacijentkinja koja je došla zaražena u Institut na vreme prepoznata, da je izolovana, a svi lekari koji su bili sa njom u kontaktu su izolovani i očekuju se rezultati da se vidi da li su zaraženi.

- Pacijentkinja je zbrinuta u KBC Dragiša Mišović i oporavlja se. Drugi pacijent je bio na radioterapiji na Urološkom odeljenju. Došao je bez simptoma. Nakon 14 dana dobio je temperaturu, razvio upalu pluća i umro u subotu. Reč je o pacijentu sa karcinom prostate, starom 80 godina - rekla je Grujičić.

Ona je navela da će biti testirani i svi pacijenti sa radiološke urologije, gde je ležao zaraženi pacijent.

- Sve njih ćemo testirati, bez obzira što su pacijenti disciplinovani, slušaju savete i ne napuštaju svoje sobe - rekla je Grujičić.

Ona je navela da hirurgija neće raditi danas, sutra, a možda i prekosutra i pozvala pacijente da poštuju zakazano vreme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati