Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

07. 04. 2020. 09:46 3

"Zapanjilo me kako je koronavirus ušao u bolnicu"

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Milovan Bojić izjavio je su infekciju koronavirusa u tu ustanovu uneli pacijenti sa asimptomatskim stanjem i urednom kliničkom slikom, ali u fazi inkubacije i da su se znaci bolesti ispoljili tek nakon intervencija.

- Mene ja zapanjilo kako može da nam uđe korona - rekao je Bojić na Pinku, navodeći kakve su sve rigorozne zaštitne mere preduzimali kod prijema pacijenata i uopšte ulaska u bolnicu.

On je podsetio da je testiranjem utvrđeno da je na koronavirus u toj ustanovi pozitivno 67 zdravstvenih radnika, ali je, prema njegovoj oceni, "presečen lanac" koji se dešavao u nekih drugim zemljama, odnosno "začarani krug" u kome se virus prenosi sa pacijenta na zdravstvene radnike i dalje.

- Otkrili smo tempiranu bombu. Sprečili smo loše da bude još gore, a sačuvali ono što je dobro - rekao je Bojić.

On je naveo da su intervencije rađene u regularnoj zaštitnoj odeći, ali da sada moraju da se koriste skafanderi jer će se pristupati kao da svi pacijenti imaju koronavirus.

Prema njegovim rečima, u Institut su došli ruski stručnjaci i da "nije zgorega" da i ovu instituciju koja, kako kaže, preduzima sve što treba i oni obrade kako to ruska armija čini u specijalnim prilikama.

Bojić kaže da se mora omogućiti zdravstvenom sistemu da preživi, jer iza zdravstvenih radnika nema drugih barijera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati