Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

02. 04. 2020. 18:18 1

Makron Vučiću: Srbija može da računa na podršku Francuske

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću da Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske, uključujući snažnu podršku na evropskom putu.

Makron je u telefonskom razgovoru rekao da Srbija, kao i Vučić lično, ima njegovu punu podršku, saopštio je kabinet srpskog predsednika.Vučić je zamolio Makrona za pomoć Francuske građanima Srbije u vidu lekova i sirovina za proizvodnju lekova koji se primenjuju u lečenju zaraženih novim korona virusom, navodi se u saopštenju.

Dva predsednika su, kako se navodi, "izrazila odlučnost" da sarađuju i u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije i da dalje rade na razvoju strateških odnosa Srbije i Francuske.

Vučić je Makronu zahvalio na podršci "i na brizi i ljudskoj i državničkoj solidarnosti" koju pokazuje za građane Srbije i pored teške situacije i velikog broja obolelih u Francuskoj, stoji u saopštenju.Kako se navodi, predsednik Srbije je izrazio žaljenje zbog više od 4.000 smrtnih slučajeva od bolesti kovid-19 u Francuskoj i izrazio nadu da će odlučne mere Makrona i francuske vlade doneti uspeh u borbi protiv korona virusa.

Sagovornici su se saglasili da se protiv pandemije može izboriti jedino zajedničkim snagama i da su "prijatelji, kakvi su Srbija i Francuska, oslonac jedni drugima i u vremenima izazova", dodaje se u saopštenju

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati