Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 04. 2020. 11:37 1

SMS GRAĐANIMA U Srbiji panika, u UAE ohrabrenje

Građani Srbije su pre dva dana dobili uznemirujuć SMS o situaciji u vezi sa epidemijom koronavirusa u našoj zemlji, koji ih je prilično uznemirio, iako je, prema rečima predstavnika Vlade Srbije i struke imao potpuno drugu namenu. Sa druge strane, recimo, građani Ujedinjenih Arapskih Emirata dobili su takođe SMS, međutim, on je bio potpuno ohrabrujuć!

 

- Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španije. Molimo vas da ostanete kod kuće. Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 - navodi se u "srpskoj" poruci. Kada dobijete poruku ovakve sadržine, ne možete a da se ne zapitate koja je bila njena poenta, kao i šta se njom tačno htelo postići?! Veliki broj građana ovu poruku shvatio je baš kao širenje panike!  

Ujedinjeni Arapski Emirati takođe su poslali svojim građanima poruke, međutim, to je bio SMS ohrabrenja, koji zaista ima za cilj da svoj narod smiri, da im stavi do znanja da su oni i u ovoj situaciji, kada se ceo svet bori sa epidemijom virusa Covid-19, na prvom mestu! 

- Dragi građani, vaše zdravlje, sigurnost i sreća uvek će biti prioritet za UAE. Hajde da zajedno održimo funkcionalnost i efikasnost vitalnih sektora zemlje. Pridržavajmo se mera pa nastavimo priču o uspehu UAE, koji svi delimo. Suočite se sa ovim globalnim izazovom i budite deo naše kampanje - piše u poruci koju su dobili građani UAE. 

Ko je šta hteo da postigne ovde, procenite sami!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati