Društvo i ekonomija

Direktno.rs

31. 03. 2020. 16:23 6

Patrijarh zabranio ocu Vukašinu da javno iznosi stavove!

Patrijarh Irinej je iskazao nezadovoljstvo što se jerej Vukašin Milićević ogllašava u javnosti, te u medijima i na društvenim mrežama iznosi svoje stavove, pa je stoga odlučio da mu zabrani istup u javnosti! I to nije sve, budući da je ocu Vukašinu zabranjeno i da se bavi svešteničkim poslom?! Sve to samo zbog iznošenja stavova koji ne odgovaraju patrijarhu Irineju...

Ove odluke patrijarh Irinej je saopštio u pismu, čiju vam sadržinu prenosimo u celosti:

- Prečasni oče Vukašine, Vi već duže vreme bez našeg znanja, odobrenja i blagoslova, iako ste kliki Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, nastupate u javnosti, odnosno iznosite stavove suprotne stavovima Svetog Arhijerejskog Sinoda i nas kao predstojatelja Srpske pravoslavne crkve, a Vašeg nadležnog arhijereja, ne libeći se ni otvorene, za crkvenu javnost sablažnjive kritike zvaničnih stavova crkve, pa i crkve kao takve. Vi u stvari stavljate svoja umovanja i mudrovanja iznad sabornog uma crkve i u to ime neograničene slobode, koja ne može biti omeđena ni autoritetom Svetog Pisma i Svetog Predanja, ni autoritetom svetih Otaca - naveo je patrijarh Irinej na početku pisma.

A zatim je jasno stavio do znanja ocu Vukašinu Milićeviću šta više ne sme da radi, čime je jasno pokazano da se u crkvi višeumlje, odnosno suprotni stavovi nikako ne tolerišu.

- Imajući u vidu sve Vanđše postupke, pri kojima demonstrirate svoju neposlušnost Nama kao nadležnom arhijereku i nepriznavanje Ustava Srpske pravoslavne crkve i iskazujete prezir prema odlukama SVetog Arhijerejskog Sabora koje su obavezujuće ne samo za klirike, već i za episkope, ovim Vam zabranjujemo svaki javni nastup u usmenom, pisanom i elektronskom obliku, stzavljamo Vas pod zabranu sveštenodejstva i u nadležnost crkvenog suda Arhiepiskopije beogradsko karlovačke - zaključuje se u pismu patrijarha Irineja...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati