Društvo i ekonomija

[ Izvor: RTS ]

31. 03. 2020. 07:25 0

"Nastava putem interneta, ispiti posle vanrednog stanja"

Nastava na Univerzitetu u Beogradu održava se preko interneta, a ispiti će biti odloženi do završetka vanrednog stanja, rekla je za RTS rektorka Ivanka Popović.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović navela je da je onlajn nastava jedan veliki posao koji su zdušno prihvatili i studenti i nastavnici.Posebno me raduje entuzijazam studenata na tom poslu. Što se nastavnika tiče, oni su dostupni putem svih vidova onlajn komunikacije, od običnog imejla do video-konferencije", rekla je Ivanka Popović tokom sinoćnjeg gostovanja u Beogradskoj hronici.

Ispiti će morati da se odlože dok se ne završi vanredno stanje zbog toga što, kako je istakla rektorka Popović, Univerzitet u Beogradu nema dovoljno iskustva za obezbeđivanje potpuno objektivnih uslova za onlajn polaganje ispita.

- Svakako će biti dovoljno prilika da studenti iskažu svoje znanje i neće doći ni do kakvih poremećaja u tom smislu, jer nama je važno da studenti savladaju gradivo i da uspešno završimo ovu godinu - kazala je Ivanka Popović.

Produžetak školske godine, prema rečima rektorke Univerziteta u Beogradu, zavisi od prirode studijskog programa.- Onog trenutka kada se završi vanredno stanje, za one fakultete gde su obavezne praktične vežbe i eksperimentalna ispitivanja, biće organizovana intenzivna blok nastava - naglasila je Popovićeva.

Kako je rektorka Popović navela, nadoknada nastave zahteva dobru saradnju nastavnika i studenata. Veruje da će svi hteti da se taj posao dobro uradi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati