Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

29. 03. 2020. 12:09 2

Lokalne NVO: Smenite Vulina, meri popularnost u vanrednom stanju

Koalicija za nadzor javnih finansija pozvala premijerku Anu Brnabić da podnese Skupštini Srbije predlog za razrešenje ministra odbrane Aleksandra Vulina, jer kako kažu, "u vanrednom stanju sredstva troši na politički marketing i merenje sopstvene popularnosti".

- Ministarstvo odbrane, na čijem je čelu Aleksandar Vulin, pokrenulo je 25. marta 2020. godine, za vreme trajanja vanrednog stanja, postupak javne nabavke Usluga ispitivanja rejtinga ministra - navela je koalicija koju čini više nevladinih organizacija iz Topličkog okruga, Podrinja, Užica, Majdanpeka i Bečeja.

Oni su ocenili da nosilac visoke javne funkcije, u ovom slučaju ministar Vulin, koji u vreme vanrednog stanja vodi sramnu političku kampanju i budžetska sredstva troši na trivijalni politički marketing i merenje sopstvene popularnosti, nije dostojan poverenja građana.

- Onaj ko u vremenu u kojem su jedine teme životi i zdravlje ljudi, prednost daje sopstvenom političkom rejtingu i profitu, ne zaslužuje da provede nijedan minut na bilo kom javnom poslu, a najmanje na mestu ministra odbrane ove zemlje - navedeno je u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati