Društvo i ekonomija

Predrag Đukanović

27. 03. 2020. 21:13 4

Srbija "Severna Koreja" Evrope - B92: Svete, zavidi nam (VIDEO)

Pored toga što je raj spušten na zemlju i to baš u Srbiju, što ljudi žive kao bogovi i svi mogu samo da nam zavide na blagostanju, u ovo doba koronavirusa, koji razara celu planetu i ne ostaje kamen na kamenu, mi smo tu da pomognemo. Bićemo učtivi, može nam se, pa ćemo pružiti ruku spasa svima, jer nas to neće pomeriti, omesti, neće nam smetati. Ne verujete? Gledajte "B92".

U jednom selu nadomak Rudnika, sa dva slova - "Ba", u dvorištu čoveka stajao je televizor. Imao je krov, postolje, sve kao za bunar, osim što je rupe i kofe, na betonskoj ploči stajao on - televizor. Ispod bejaše opis "celog života me je lagao, nije za u kuću". Da li laže uređaj ili oni koji se na njemu pojavljuju, više nije ni bitno. Bitno je da na pojedinim televizijskim programima, kada vidite vreme, morate da pogledate i u zidni časovnik da vidite da niste prevareni.

Bastion slobode i demokratije, totalna suprotnost ovakvoj sceni je - B92. Neki bi rekli da je to zbog novog imena, neki da je to zbog vlasnika, neki bi rekli da je to što odoleva uticaju vlasti, ali ne. To je zbog toga što "B92" neće da bude pod palicom fašista, lopova, tajkuna i secikesa, pa da izveštava kako u Srbiji ništa ne valja. Naprotiv, gledajući ovaj program, sve je onako kako bi trebalo da bude - savršeno. Emisija "Fokus", dokaz je za to.

- Dok pošast zvana Covid - 19 hara Evropom i svetom, zdravstveni sistemi država se raspadaju, a bolesnici kojima otkaže jedno plućno krilo leče se antibioticima i hladnim oblogama. Rafovi u prodavnicama su avetinjski prazni, medicinske opreme i dezinfikacionih sredstava nema ni za sopstveni narod, a kamoli za komšije koje mole za pomoć. Solidarnost ispod nule, ne pomaže ni njegovo veličanstvo novac - započeo je voditelj ove emisije izlaganje.

Nakon uvoda u kojem se svet raspada, nije ostao kamen na kamenu, oko ose se vrti tek delić Zemlje, globusi će morati drugačije da se prave, sledi poentiranje.

- Tako je širom Evrope, ali nije na Balkanu. Tamo zdravstveni sistemi još odolevaju. Tamo postoji jedna zemlja koja u svoj ovoj muci ne misli samo na sebe. Jedna, hteo to neko da prizna ili ne, organizovana država, koja se i u doba ove pošasti usuđuje da pogleda preko svog plota i ponudi pomoć. I pritekne u muci. I pokaže da je, na mnogu žalost, najveća u ovom delu Evrope, i treba zbog toga da budemo ponosni - rekao je voditelj i najavio marketinškog stručnjaka, po obrazovnom zvanju lekara - Nebojšu Krstića.Tek najavom stručnjaka, marketinškog, Nebojše Krstića ovakva najava dobila je smisao. Do tada bi pomislio čovek da voditelj preteruje, da kreativno iznosi istinu, te da gleda svet nekim drugim očima, ali ne bi se stručnjak, marketinški, Nebojša Krstić pojavio u emisiji gde neko iznosi neistine. Pomislio bi čovek da je on sam ovu najavu napisao.Stručnjak, marketinški, Nebojša Krstić najbolje zna, jer je stručnjak, kako bi trebalo da izgledaju programi na televizijama. Možda je čak on bio učitelj voditelju "Fokusa". B92 je baš po njegovoj meri. Tako treba da izgleda ozbiljna televizija, da objasni balvanima koji lažu narod kako ova vlast ne valja, da je Srbija brža, jača, bolja od Nemačke, Španije, Engleske, Njujorka. Svi nam u pete gledaju. Zavide. Svi bi da budu kao mi.Uštinite se. Ako ne sanjate, pravite gorepomenutu kućicu za televizor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati