Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

25. 03. 2020. 08:53 0

"Snabdevanje građana prioritet, 26.000 kamiona ušlo u Srbiju"

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se snabdevanje gradjana robom odvija nesmetano kao i da se prilikom tranzita kamiona kroz Srbiju, poštuju sve procedure u zaštiti od korona virusa.


- Svi putevi u Srbiji su prohodni i to je sada najvažnije zbog snabdevanja Srbije robom, ali i protoka medjunarodnog tranzita kroz našu zemlju. Transport je od vitalnog značaja i do jutros u šest sati na teritoriju Srbije ušlo je 26.000 teretnjaka, od čega polovina za snabdevanje naših građana - izjavila je Mihajlović za jutarnji program RTS-a.

Ona je istakla da je Srbija prva donela sve neophodne mere i odluke kako bi se tranzit nesmetano odvijao jer je važan za sve države u regionu.

Ministarka je dodala da postoje stroge procedure i vozači se strogo kontrolišu.

- Sve vozače kontroliše granična policija, carina i sanitarna inspekcija. Naši vozači su u kamionu do istovara robe, potom idu u izolaciju do sledećeg putovanja. Кada je reč o tranzitu, ti kamioni mogu da se zadrže najviše 12 sati na teritoriji naše zemlje i voze u konvoju pod policijskom pratnjom - rekla je ona.

Ministarka Mihajlović je istakla da "sistem funkcioniše, rade sve službe, a građani najveću pomoć mogu da pruže tako što će ostati kod kuće".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati