Društvo i ekonomija

[ Izvor: Telegraf.rs ]

22. 03. 2020. 17:49 1

Novo radno vreme: Marketi otvoreni do 15h

Tokom vanrednog stanja proglašenog zbog širenja korona virusa izmenjeno je radno vreme trgovinskih lanaca širom Srbije.

Od ponedeljka 23.marta sve Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnice svakog dana u nedelji će raditi od 7h do 15h.

Tako će i IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi raditi od 7 do 15 sati, svakog dana u nedelji, piše Telegraf.

S obzirom na to da su najstariji sugrađani jedna od najranjivijih grupa kada je reč u korona virusu, kompanija Mercator-S je odlučila da nedeljom, od 4 do 7 sati ujutru, 90 odabranih IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa bude na usluzi samo osobama starijim od 65 godina.

Prodavnice Grupe Univerexport (Univerexport i Trgopromet) od danas rade od 7 do 15 sati, uključujući i prodavnice u okviru tržnih centara (TC Promenada Novi Sad i TC Aviv park, Zvezdara).

Grupa Univerexport je saopštila da poštuje sve odluke i uredbe Vlade Srbije i da su radi bezbednosti svojih zaposlenih i potrošača, između ostalog, napravljene zaštitne barijere na kasama.

Kako se navodi, prostor i oprema unutar prodavnica se redovno dezinfikuju, a kasiri su opremljeni maskama, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju.

Navodi se da se pažljivo vodi računa o maksimalnom broju ljudi unutar prodavnice i da se mere opreza konstantno komuniciraju i na internim razglasima u radnji, kako bi se na razne načine ukazalo na dodatni oprez i odgovornost u ovim momentima.

Kompanija Lidl Srbija od sutra uvodi izmene radnog vremena svojih prodavnica kako bi omogućili svim građanima da obave kupovinu, a svojim zaposlenima da stignu kućama pre 17 časova.

Sve Lidl prodavnice će od sutra do daljeg raditi svakog dana od 07-15 časova.

Kompanija apeluje na svoje potrošače da u ovakvim situacijama postupaju odgovorno, poštuju vanredne mere i savete lekara da ostanu kod kuće, kao i da u prodavnicu idu onda kada je zaista neophodno i kupuju racionalno.

Ukoliko se mere ograničenja kretanja budu menjale, može doći i do dodatnih promena radnog vremena Lidl prodavnica, a budući termini kupovine za starije od 65 godina biće posebno najavljeni.

Od sutra, 23. marta, Paliluska pijaca biti zatvorena, dok će ostale pijace na teritoriji Beograda raditi samo četvrtkom, petkom i subotom, od 8.00 do 15 sati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati