Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

21. 03. 2020. 21:40 0

Karantin 15 dana za svaki ulazak na Kosovo, ali, ima izuzetaka

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova saopštilo je na svom veb sajtu da zvanično stupa na snagu mera sprovođenja u preventivni karantin svakog putnika koji na Kosovo bude ušao preko jednog od 6 prelaza.

Iz mere su izuzeti vozači teretnih vozila koji prevoze robu, a kako je za Kosev večeras potvrdio izvor blizak kosovskom ministarstvu unutrašnjih poslova, izuzetak od karantina odnosiće se i na diplomate. Isti izvor kazao je da ova odluka nije definitivna, da je takođe moguće da bude i drugih mesta prilagođenih za karantin, te da sve zavisi od vladine procene situacije u borbi protiv pandemije koronavirusa koju vlada u Prištini neprestano nadgleda.

 

Kako je dežurni policijski službenik preneo grupi putnika juče pre podne na Jarinju, pri nameri da pređu ovaj prelaz, sada je i zvanično potvrđeno. Pri ulasku na Kosovo, osim medicinskog pregleda, mera samoizolacije od 15 dana više ne važi.

Sva lica će od danas niti upućivana u karantin. Za sada je jedini pripremljen preventivni karantin za putnike koji ulaze na Kosovo prištiniski studentski centar, koji je ispražnjen od studenata i pripremljen za one koji budu dolazili na Kosovo. Svakako je do sada najveći broj Albanaca iz dijaspore. Nedavno je više od njih 800 najavilo svoj dolazak ovih dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati