Društvo i ekonomija

Direktno.rs

18. 03. 2020. 13:02 5

Vučićevićeve lažne vesti i širenje panike

Nije se urednik "najprodavanijih i najčitanijih" novina u Srbiji - Informera, Dragan J. Vučićević, proslavio pisanjem istine, o čemu svedoče mnogi sudski postupci, ali i istraživanje pravih novinara. Međutim, širenje neistine u doba pandemije koronavirusa može izazvati paniku, pogotovo ako se lažne vesti odnose na pojedince, ma ko ti pojedinci bili. Ovoga puta, kao i svakog prethodnog, na udaru urednika Informera našli su se predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i lider Dveri Boško Obradović.

- Đubrad, ološ i najgori ljudski talog na čelu sa tajkunom Draganom Đilasom i ludakom Boškom Obradovićem pokušavaju da politički profitiraju na epidemiji! Izmišljaju, lažu i mrze. Oni bi žarko želeli da se u Srbiji desi Italija, da imamo bar 1.000 mrtvih. Teško njima sa njima samima - napisao je Dragan J. Vučićević na Tviteru.

Sa jedne strane, kada se ovako nešto napiše, potrebno je da se ovakva tvrdnja podupre dokazima. Kako i na koji način bilo ko u Srbiji može da poželi da "nam se dogodi Italija". U svakoj normalnoj zemlji u roku od nekoliko sekundi, neko bi za ovakvu tvrdnju momentalno bio priveden na informativni razgovor. Ukoliko su tvrdnje tačne, iste sekunde se kreće u akciju hapšenja onih koji ovako nešto planiraju ili žele. Ukoliko tvrdnje nisu tačne, iza rešetaka ide onaj ko tvrdi i širi paniku. Jer, kako je i sam Vučićević napisao: "Širenje lažnih vesti i izazivanje panike je ozbiljno krivično delo u uslovima vanrednog stanja". 

Da institucije u ovoj zemlji rade, Dragan J. Vučićević bi samo na osnovu naslova, koji su u početku, u skladu sa politikom države, izlazili u Informeru, završio u zatvoru. Međutim, kad se vlast sprdala sa koronavirusom, zašto ne bi mogao i urednik glavnog glasila predsednika države Aleksandra Vučića.Dok je Vučiću virus bio "najsmešniji u istoriji", bio je i Draganu J. Vučićeviću.

Međutim, kada je Savez za Srbiju i upravo Dragan Đilas ukazivao na sve što se dešava po svetu u vezi sa koronavirusom, te da bi bilo pametno na vreme zabraniti javna okupljanja i preduzeti preventivne mere, glasilo Srpske napredne stranke na čijem čelu je Dragan J. Vučićević je ovakvu ideju nazvao "BOLESNI PLAN SZS".

- Đilasovi mediji već traže da se zbog virusa zabrane javna okupljanja i otkaže kampanja! - pisalo je na naslovnoj strani ovog renomiranog medija.

Kada su shvatili da su smejanjem oko virusa izgubili možda presudnih deset dana u suzbijanju pandemije, onda su političari počeli da krive "neodgovorne građane", a urednik Informera, naravno, Dragana Đilasa i Boška Obradovića.

Ukoliko je istina da Đilas i Obradović "žele Italiju u Srbiji" i to se dokaže, momentalno ih hapsiti. Ukoliko se tvrdnja ispostavi lažnom... Pa... Srbija je ovo. Onda ništa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati