Društvo i ekonomija

Lj. Stanković

27. 03. 2020. 06:45 2

"UMANJITE CENU" Roditelji: Učenje na daljinu ne vredi koliko smo platili

Vanredno stanje je, škole, vrtići i univerziteti su se zatvorili, međutim, roditelji se pitaju šta je sa privatnim školama stranih jezika koji predlažu elektronske časove. Pojedinci su platili unapred školsku godinu, te smatraju da onlajn nastava ne vredi punu cenu.

Naime, roditelji koji su unapred platili celu učeenje stranog jezika za celu školsku godinu, sada se nalaze u situaciji koja je za njih neprihvatljiva, jer "ne dobijaju ono za šta su pare dali".

- Deci sam uplatila celu školsku godinu za strane jezike u iznosu od 1.200 evra (cena za dva deteta). Zvali su me iz škole da me pitaju da li želim da moja deca imaju elektronsku nastavu, rekla sam "ne", jer smatram da onlajn časovi ne vrede toliko. Pristala bih da prekinu sa časovima, pa da nastave u septembru ili da umanje cenu - rekla je majka deteta koje pohađa privatnu školu jezika na Banovom brdu.

Ona dodaje da drugi predlog od škole nisu dobili, kao i da je njeno dete danas imalo čas i da je prošao solidno, da je dete zadovoljno, ali da će videti kako će to na dalje staze funkcionisati.

Škola: Kome ne odgovara, nek pauzira

Iz iste škole stranih jezika sa Banovog brda, za Direktno.rs rekli su da je organizacija duplo veća. Dakle, nema trećeg rešenja.

- Zbog vanrednog stanja uveli smo elektronsku nastavu. Ne možemo drugačije da radimo, nažalost. I nama više odgovara da se časovi održavaju u učionicama, ali silom prilika moramo ovako. Roditelji, ukoliko se ne slažu sa ovim predlogom, mogu da odluče da deca pauziraju godinu do septembra, dok ne prođe ova situacija - rekli su iz ove škole. 

Dodajmo da su roditelji i škola su povezani ugovorom, koji su potpisali na početku školske godine, te se postavlja pitanje šta će biti ako roditelj odbije da njegovo dete ima elektronsku nastavu. Hoće li izgubiti celu školsku godinu?

- I nas su pitali da li se slažemo za onlajn časove engleskog. Kako je reč o nižim razredima, mesečno smo plaćali 3.300 dinara. Iz škole kažu da ugovor (do juna) prestaje da važi u ovoj situaciji, ali ja sam pristala da pratimo nastavu preko "skajpa". Sigurna sam da ti časovi ne vrede tu sumu i nadam se da će nam ipak umanjiti - kaže nam majka deteta koje je pohađalo engleski na Zvezdari.

Šta sa časovima vožnje?

Pored škola stranih jezika, roditelji se pitaju šta je i sa auto-školama, da li će se nastava prekinuti ili ne.

- Dobili smo dopis od MUP-a i nastava se odlaže. Mogućnost elektronske nastave sistem, nažalost, ne podržava. MUP nije još uvek to obezbedio, kandidat ne može da se identifikuje. Mi ne bismo imali ništa protiv, ali auto-škola ne spada u obavezno obrazovanje - rekli su iz jedne auto-škole sa Zvezdare.

Takođe, neki kandidati su odmah nakon uvođenja vanrednog stanja stopirali polaganje vožnje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati