Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

11. 03. 2020. 10:55 2

Vulin odao poštu bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću

Ministar odbrane Aleksandar Vulin položio je u Požarevcu venac na grob nekadašnjeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) Slobodana Miloševića, povodom 14. godišnjice Miloševićeve smrti u pritvoru Haškog tribunala.

Kako je naveo Pokret socijalista (PS), u dvorištu Miloševićeve porodične kuće obeleženo je 14 godina od njegove smrti a Vulin, koji je predvodio delegaciju PS je rekao da je došao da oda počast "prvom demokratski izabranom predsedniku u istoriji Srbije".

Vulin je rekao da je Milošević vodio Srbiju u teškim vremenima i da nije bio njegov najbliži prijatelj, ali da je bio njegov poštovalac i saborac.

- Niko ne može da kaže da je bombardovanje Srbije bilo opravdano i legitimno, niko ne može da kaže da je nasilje na Kosovu i Metohiji koje su Srbi doživeli bilo opravdano, baš kao što niko ne može da kaže da su Srbi želeli pljačkaške privatizacije, opustošene fabrike i da budu opljačkani i oterani sa posla od strane onih koji su došli 2000. godine - rekao je Vulin.

On je ocenio da se Srbija i dalje pita šta se Miloševiću dogodilo u Haškom tribunalu, odnosno da se i dalje ne zna puna istina o tome kako je i zašto umro.

- Za razliku od petooktobarskih pučista, koji su na vlast došli nasiljem i uz pomoć stranaca, Miloševića je uvek birala Srbija - kazao je Vulin.

Bivši predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević umro je 2006. godine u pritvoru Haškog tribunala pred kojim je bio optužen za ratne zločine počinjenim u ratovima na prostoru SFRJ.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati