Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

10. 03. 2020. 15:03 0

Počelo novo suđenje za napad na Borka Stefanovića

Nakon dva i po meseca od prethodnog ročišta, kada je zajednički branilac trojice optuženih u slučaju napada na Borka Stefanovića, advokat Jovana Vučković Pejčić, zatražila izuzeće postupajućeg sudije, pred Višim sudom u Kruševcu danas je, uz novo sudsko veće, počelo novo suđenje.

Sudskim većem umesto izuzete Biljane Tošković Surle, predsedava sudija Dragan Zdravković.

Na današnjem ročištu trojica optuženih, Miloš Šaponjić, Marko Živković i Danijel Gmijović, ponovili su da ne priznaju krivično delo za koje su optuženi.

Oni se terete za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu na štetu Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića, a Šaponjić i za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Pri ranijem iskazu ostao je i oštećeni Dejan Palibrk, policajac koji je u tom dogadjaju zadobio udarac u levo uvo.

On je ranije rekao da je svu trojicu osumnjičenih video na licu mesta, a da je optuženog Šaponjića video da stoji iznad Stefanovića koji je u tom trenutku nepomično ležao na zemlji.

Optuženi Šaponjić je upitao danas Palibrka kako je identifikovao samo njih trojicu kada je ranije rekao da je u dogadjaju učestvovalo desetak ljudi, a Palibrk je na to odgovorio da "se usredsredio na lica koja su ugrožavala bezbednost".

Oštećeni Borko Stefanović i Boban Jovanović kao i njihov zajednički punomoćnik advokat Vladimir Todorić nisu došli na današnji glavni pretres.

Novo ročište na kome bi trebalo da bude saslušano osmoro svedoka, medju kojima i sudski veštak koji je cenio vrstu i težinu povreda, zakazano je za 7. april, dok bi optužba i odbrana završne reči trebalo da daju na ročištu zakazanom za 16. april.

Za napad koji se dogodio krajem novembra 2018. godine na Borka Stefanovića, tadašnjeg lidera Levice Srbije i stranačkog aktivistu Bobana Jovanovića, u kome je povređen i policajac Dejan Palibrk, kruševačko Više tužilaštvo je optužnicu podiglo krajem marta prošle godine.

Nedelju dana nakon pomenutog napada, u Kruševcu je održana tribina opozicionih lidera i protestna šetnja pod sloganom "Stop krvavim košuljama", posle čega su usledili višemesečni protesti u mnogim gradovima u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati