Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

06. 03. 2020. 14:53 0

"Neophodno sistemsko rešenje za pravičan obračun plata"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je neophodno naći sistemsko rešenje za pravičan i ravnomeran obračun i isplatu plata prema složenosti posla, saopštio je njen kabinet.

- To je najbolje ostvariti uvodjenjem platnih razreda - rekla je Brnabić u razgovoru sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u prosveti o efektima povećanja minimalne cene rada na zaposlene sa različitim stručnim stepenom u prosveti, kao i o regulisanju visine koeficijenata za obračun plata kroz uvođenje platnih razreda.

 

Predstavnici reprezentativnih sindikata prosvete predočili su premijerki Brnabić njihove "predloge za povećanje koeficijenata administrativnim i finansijsko-knjigovodstvenim radnicima, kako bi prosvetni radnici bili adekvatnije plaćeni".

Sagovornici su se saglasili da je neophodno uspostaviti osnovne kriterijume za unapređenje pedagoškog rada u osnovnim i srednjim školama.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da će u cilju iznalaženja sveobuhvatnog rešenja za probleme prosvetnih radnika, održati konsultacije i sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati