Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

28. 02. 2020. 21:50 0

DSK traži od Kurtija beuslovno ukidanje taksi

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa zatražio je večeras od premijera Kosova Aljbina Kurtija bezuslovno ukidanje takse od sto odsto za robu koja je uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine, piše prištinski portal "Gazetablic".

Pozivajući se na izvore sa sastanka Kurti Mustafa portal piše da Mustafa zatražio hitno ukidanje takse u celosti.

Razlog za ovaj stav Mustafe je prema istom izvoru ozbiljan zahtev SAD da se taksa u celosti ukine i evidentna opasnost pogoršanja odnosa sa SAD.

- DSK je otišao na sastanak sa jasnom idejom da treba bez uslova ukinuti taksu. Glavni razlog našeg zahteva je pogoršanje odnosa sa SAD, što bi bilo fatalno za Kosovo. Predsednik Mustafa je Kurtiju predočio stav DSK i ozbiljnost ovog pitanja. Taksa treba da se ukine - rekao je neimenovani izvor portala.

Pre sastanka sa Kurtijem Mustafa je imao sastanak sa svim poslanicima DSK u Skupštini Kosova koji su jednoglasno podržali da taksu treba ukinuti i sačuvati odnose sa SAD.

Ovakva reakcija DSK dolazi posle suprotstavljanja SAD najavi delimičnog ukidanja takse od strane Kosova, što je sinoć na konferenciji za medije objavio premijer Kurti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati