Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 02. 2020. 07:00 0

KRUNSKI DOKAZ "Blic" je povukao intervju sa Grigorijem

Da je vladika Grigorije trn u oku vladajućoj strukturi opšte je poznato, ali da će "Blic", švajcarski dnevni list, u Srbiji sa etiketom "nezavisni", povući intervju s njim - takav autogol, malo je ko očekivao.

Vladika Grigorije dao je opširan intervju planiran na stranama 8, 9 i 10. za "Blic nedelje" u kom je kritikovao režim i predsednika Aleksandra Vučića, ali i podržao bojkot izbora! Međutim, nakon hitne intervencije iz Njujorka, gde se na tim bildingu nalazi uredništvo i menadžment "Blica" intervju je povučen!

Tekst i posledice oštrih reči episkopa Diseldorfa i Nemačke upravljački tim "Ringier Axel Springer Srbija", koji radi važniji posao za Vučića od tabloida koje on direktno kontroliše, ne da je zabrinuo, nego ih je apsolutno uplašio. Zašto? Jer bi neko nakon reči na tribini na Filozofskom fakultetu "Neće ova vlast još dugo", "Reka slobode iz Crne Gore doći će i u Srbiju", mogao da ih pita "da l' ste normalni", "zašto se to uradili", "hoćete li da vam zavrnem slavine", pa da ne bi osetili disciplinovanje kao ministri ili premijerka, tekst je sklonjen. 

Na brzinu je zamenjen reportažom o moskovskom metrou, sa ogromnim fotografijama, rekao bi čovek posterima, koje ovaj dnevni list ipak ne praktikuje. Tako je moskovski metro isterao Grigorija iz "Blica". U toj brzini sklanjanja intervjua desila se i velika greška - ostao je trag!

U prvom izdanju jučerašnjeg "Blica nedelje" pod naslovom "Podzemna sunca moskovskog metroa" ostao je podnaslov intervjua, koji najavljuje o čemu je vladika Grigorije govorio, da bi nakon uočene greške u drugom izdanju taj deo izbrisan.

Koliko god se predsednik Aleksandar Vučić hvatao za glavu zbog nove afere u njegovom dvorištu, toliko se obradovao zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Moskovski metro - odličan za poređenje sa ovim našim i prodajom još jedne šarene laže Beograđanima.

I još nešto važno da se doda. Nakon teksta o zabrani objavljivanja intervjua, vladika Grigorije je dobio novi poziv iz "Blica". Uz izvinjenje za jučerašnji skandal, najavljeno mu je da će razgovor biti objavljen u sledećem broju. Ne dnevnog lista, nego "Blica nedelje". Šteta je već učinjena, nekadašnji ugled je nestao, a staklene noge mogu da popucaju. 

Jedan predsednik je već pao na "Blicu". Boris Tadić je, ispostaviće se, 2012. doneo lošu političku odluku i raspisao prevremene izbore pa je na vlast doveo SNS, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.

- "Blic" mi je četiri godine lomio noge - izjavio je pomenutom listu bivši predsednik nakon serije predizbornih tekstova o "Tomi diplomi".

I šta da iz kabineta predsednika Vučića nije zamoljeno ili preporučeno da intervju sa Grigorijem, ipak, ide? Šta bi bilo gore od cenzure? Autocenzura! 

Vladika za Direktno: Cenzura slobodnog mišljenja i govora!

Naravno, vladika potpuno iznenađen odlukom o povlačenju intervjua, bio je potpuno jasan:

- Moj odgovor je da uz sve što sam znao do sada, ne mogu da se načudim takvoj cenzuri slobodnog mišljenja i slobodnog govora - izjavio je Vladika Grigorije za Direktno.rs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati