Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

19. 02. 2020. 19:13 0

"Strah od zatvora tera Novakovića da izmišlja afere"

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je danas optužbe potpredsednika Narodne stranke Borislava Novakovića da se gradonačelnik i visoki funkcioner SNS-a Miloš Vučević preko projekta "Novi Sad na vodi" bavi "kriminalnim radnjama" i ocenio da Novaković "izmišlja afere" zbog toga što se "plaši robije" koja mu preti zbog optužbi za malverzacije u vreme dok je bio u gradskoj vlasti".

SNS je u saopštenju ocenio da Novaković "izigrava uzbunjivača, bolje rečeno, zbunjivača, sa ciljem da zaustavi razvoj Novog Sada".

- Iznošenje prepiske između javnih preduzeća Urbanizam i Vode Vojvodine od strane Novakovića, još jedan je pokušaj manipulacije građanima pred izbore na kojima nema ni teoretske šanse da pređe ni nedavno sniženi cenzus. Novaković je medijima prikazao papire koji ne potiču iz Gradske kuće i, samim tim, nije mogao da mu ih dostavi nikakav uzbunjivač - piše u saopštenju.

Naprednjaci su dodali da će projekat "Novi Sad na vodi" biti urađen po zakonu, o čemu po njihovim navodima, vode računa javna preduzeća Urbanizam i Vode Vojvodine.

- Građani Novog Sada treba da znaju da uređenje priobalja ne podrazumeva nikakvo nelegalno rušenje, već naprotiv, izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa, parkova, drvoreda, travnjaka, sportskih terena, savremene marine, a pre toga uklanjanje velikog broja divljih deponija. Biće urađeno sve ono što nekadašnja stranka Borislava Novakovića nije bila sposobna da uradi za tri mandata od 1996. do 2012. godine - navodi se u saopštenju Srpske napredne stranke.

SNS je ocenio da bi Novakoviću "bilo bolje da obavesti građane gde se nalaze četiri miliona evra, koliko je ukrao od gradnje Bulevara Evrope i javno objasni zašto je priznao krivicu".

Podsetimo, potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković optužio je ranije danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da "kroz projekat Novi Sad na vodi pravi nove kriminalne kombinacije sa svojim najlojalnijim građevinskim partnerom, kompanijom Galens, pod izgovorom razvoja grada".

Novaković je na konferenciji za novinare rekao da predlog novog Generalnog urbanističkog plana (GUP) Novog Sada "nije ništa drugo do pokušaj ozakonjenja nedozvoljenih radnji".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati