Društvo i ekonomija

Direktno.rs

18. 02. 2020. 17:36 4

TVITER SE USIJAO Šta će Albaniji naših dva miliona evra?

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Srbija donirati Albaniji dva miliona evra pomoći za otklanjanje posledica prošlogodišnjeg zemljotresa. Međutim, ovaj čin Vlade Republike Srbije, naišao je na burne reakcije građana Srbije, koji su upitali - šta bi sve za taj novac moglo da se unapredi u našoj zemlji kada je u pitanju život "malog" čoveka?

Naime, Brnabić je kazala da ova donacija predstavlja poruku za zajedničku budućnost i drugačije odnose, te da na taj način, Srbija želi da pokaže solidarnost i podršku albanskom narodu.

- Ovo je još jedan način da pokažemo da smo tu za sve naše partnere, za sve građane iz regiona i onda kada je teško i kada je nevolja - rekla je Brnabićeva. 

Sudeći po komentarima korisnika društvenih mreža, predsednica Vlade nije pomislila da bi Srbija najpre trebalo da bude uz svoje građane, kojima je teško, koji često nemaju ni za hleb, koji završavaju na ulici... Potez Vlade oštri su kritikovali korisnici Tvitera, pa su tako mnogi naveli da bi građani Srbije najpre hteli da se obnove bolnice i da se čuvaju kulturna dobra, ali, kako kažu, građane niko ne pita.

Najbolnija tačka su mališani, oboleli od teških bolesti, a koji se leče SMS porukama, ali i porodice koje često nemaju za obrok. 

Opšta slika koju građani vide je prilično loša. Kao da je briga za svoj narod na samom dnu lestvice. I, da ne bude zabune. Niko ne kaže da ne treba pomoći Albaniji nakon razornog zemljotresa, ali veliki broj građana Srbije živi u bedi, dok oni na visokim funkcijama ne brinu da li će sutra imati da daju detetu da jede.

Kada će se u Srbiji nešto promeniti? Dokle će se trošiti novac bez cilja i reda, i pre svega kriterijuma? 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati