Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

10. 02. 2020. 16:18 0

"Prosečna starost u Srbiji 43 godine"

Prosečna starost stanovništva u Srbiji sada je oko 43 godine, a očekivano trajanje života je 73 godine za muškarce i 78 godina za žene, dok su osobe iznad 65 godina života najbrže rastuća kategorija stanovništva, izjavila je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

- Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbija ima manja od sedam miliona stanovnika, a izazovi sa kojima se suočavamo su odloženo rađanje, migracije i starenje stanovništva - rekla je Đukić Dejanović na konferenciji "Unapređenje kompetencija stručnih radnika u centrima za socijalni rad u primeni mera populacione politike".

Dodala je da je dobra vest što je u 2019. godini rođena 341 beba više u odnosu na prethodnu godinu.

Kabinet na čijem je čelu, kako je podsetila ministarka, već treću godinu sprovodi Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave, a najviše novca je utrošeno u rekonstrukciju i adaptaciju postojećih i izgradnju novih vrtića, kao i na formiranje jaslenih grupa koje nisu postojale u seoskim sredinama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati