Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

29. 01. 2020. 09:48 0

"Potrebna je ispravka Zakona o slobodi veroispovesti"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je potrebna ispravka Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori kako bi se rešilo pitanje sukoba po tom pitanju, ali da da sumnja da će crnogorske vlasti to uraditi.

Dačić je za televiziju Prva rekao da Srbija jeste za smirivanje situacije, ali da dijalog o tom pitanju treba da se vodi unutar Crne Gore jer u pitanju spor koji crnogorske vlasti imaju sa svojim gradjanima.

Dačić je rekao da treba otvireno reći u čemu je problem, a da je problem u tome što se u Crnoj Gori vodi antisrpska politika.

- Ako neko donese zakon kojim se omogućava otimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, ako se osporavaju prava Srba sa željom da ih bude manje na popisu - rekao je Dačić.

Rekao je da nigde ne postoji veća podrška režimu u Crnoj Gori nego u Beogradu.

- Imaju agenture službe bezbednosti u Beogradu koje koriste privilegije, pare stiču u Srbiji da bi maltertirali Srbe u Crnoj Gori - rekao je Dačić.

Dačić je rekao da ne zna da li su stigle informacije koje su zatražile bezbednosne službe iz Srbije povodom prebijanja mladića u Podgorici.

- Nije ministarstvo tražilo informacije, već bezbednosne službe, interesuje nas da li je u pitanju etnički motivisan napad - rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, čovek iz Crne Gore dodje u Srbiju i kaže "ja sam Srbin, da se školuje i leči besplatno, i onda ode u Crnu Goru i kaže - ja sam Crnogorac".

"A Srbi u Crnoj Gori doživljavaju torturu", rekao je Dačić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati