Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

28. 01. 2020. 20:29 4

"SEDMA PLATA" Još jedna funkcija za Martinovića

Administrativni odbor Skupštine Srbije odobrio je Aleksandru Martinoviću da obavlja još jednu funkciju - ovoga puta člana Saveta Univerziteta u Prištini. Na primedbu poslanika radikala - da bi mu to bila sedma plata, Martinović kaže da ta nova funkcija nije plaćena.

Pred administativnim odborom različiti zahtevi poslanika za davanje saglasnosti za obavljanje i druge funkcije, među njima i zahtev predsednika odbora.

- I radi se o mom zahtevu za obavljanje funkcije člana Saveta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici - rekao je Martinović, prenosi N1.

Imovinska karta Aleksandra Martinovića govori da po tri osnova prima naknadu na Univezitetu u Novom Sadu, zatim paušal od Skupštine Srbije, nadoknadu za odborničko mesto u Skupštini opštine Rume i naknadu za rad u Visokoj medicinskoj školi u Čupriji. I baš zbog takve imovinske karte radikali kritikuju Martinovića.

- Gospodine Martinoviću, ja sam brojao nekoliko puta. Bio sam veoma začuđen. Vi već primate šest apanaža, šest... Više puta sam brojao. Šest apanaža već primate. I to vam nije dosta... nego vam treba i sedma - rekao je poslanik SRS Nemanja Šarović.

Martinović kaže da ga je na mesto člana saveta imenovala Vlada, a da se i za njegova druga angažovanja svakako ne može koristiti reč apanaža.

- Funkciju člana saveta Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici obavljam besplatno, kao i svi drugi članovi saveta, dakle to je neplaćena funkcija. Čini mi se da te apanaže niste dobro prebrojali, jer ako neko prima platu, onda to nije apanaža, ako neko radi i u radnom je odnosu onda to nije funkcija nego je to radni odnos - kaže Martinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati