Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: RTS ]

27. 01. 2020. 19:42 0

"Ko donosi bezbožne zakone nek završi kao Porošenko"

Mitropolit Amfilohije je rekao da je njegova molitva da oni koji su doneli bezbožne zakone završe kao Petro Porošenko u Ukrajini.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je sa sveštenstvom služio Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Svetoga Save na Savinoj Glavici u Donjem Grblju.

Mitropolit Amfilohije je, kako se navodi na sajtu Mitropolije, vernike podsetio "da je Crkva Hristova nepobjediva" i pozvao vlast da "ne priprema zločine kakvi su se dogodili u Ukrajini", nego da se vrate putu "koji vodi u život vječni" koji je utvrdio Sveti Sava.

- Mnogi hramovi su u ovo naše vrijeme od kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve otimani. Bratski, maltene građanski rat traje na tim prostorima, ali Crkva Božija je nepobjediva, ni vrata pakla je neće nadvlaadti, ni u Kijevu ni ovdje koda nas u Crnoj Gori - poručio je mitropolit Amfilohije.

Istakao je da je "Bog udesio da je trezveni narod zbacio na izborima" predsednika Ukrajine Petra Porošenka koji je, navodi, počeo da "progoni Crkvu Božiju i stvara nekakvu svoju".

- Daj Bože da se dogodi i našima ovdje, koji iste takve bezbožne zakone hoće da donose i otimaju crkve Božije, da okončaju kao Porošenko. To nije politika, nego samo molitva da Bog dovede prave istinske čelnike ove naše države Crne Gore - rekao je mitropolit misleći na Zakon o slobodi veroispovesti.

Mitropolit je rekao da je osam vekova prošlo od kada je na Miholjskoj Prevlaci Sveti Sava postavio prvoga zetskoga episkopa, mitropolita i da je današnji mitropolit crnogorsko-primorski naslednik toga prvog Episkopa zetskoga Ilariona.

Istakao je i da je Sveti Sava sa primorja, dva puta odlazio za Svetu zemlju, da je osveštao ove prostore i da "neprekidno priziva sva pokoljenja da idu za Hristom i slušaju Ga kao putevoditelja".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati