Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 01. 2020. 15:23 2

Katastar kaže da Biljana nema 193 m2. IMA 211!!!!

Državna sekretarka MUP-a Biljana Ivković Popović napravila je bračni ugovor kako bi u slučaju razvoda stan koji je kupila, a koji nije 193, kako je prijavljeno Agenciji za borbu protiv korupcije, već 211 kvadrata, ostao samo njoj.

Nakon što je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izneo podatak da je državna sekretarka MUP-a Biljana Ivković Popović nezakonito stekla imovinu, došlo se i do podataka iz Katastra nepokretnosti, koji je ažuriran 22. januara ove godine, u kojem se vidi da je Ivković Popović vlasnica stana na opštini Savski venac, a da je bračni ugovor unet u ovaj Katastar 11. septembra 2019. godine. 

U evidenciji postoje svi podaci o stanu, kao i parceli na kojoj se on nalazi - od broja parcele, podbroja parcele, površine parcele i površine stana, vrste prava, oblika svojine, načina korišćena, naziva ulice i broja ulaza i stana. U podacima iz Katastra se jasno vidi i da se stan vodi 1/1 samo na državnu sekretarku, da je u pitanju privatna svojina, ali i da pod stavkom "vrsta tereta" postoji "zabeleška postojanja bračnog ugovora", što znači da u slučaju razvoda stan pripadne samo njoj.

Podsetimo, nakon što je zamenik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izneo podatke da je Ivković Popović kupila stan od 193 kvadrata, kako piše u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije i javno je pitao kako je to uspela s obzirom da prima platu od 186.212 dinara, oglasila se državna sekretarka rekavši da su iznete neistine na njen račun i poručila Stefanoviću da je "lažov".

- Borko, ti si lažov i pokušavaš perfidno da se vadiš!
- Rekla sam ti, stan od 500.000 evra na Vračaru je TVOJ, samo mi ga pronađi!
- Evo, poklanjam ti svu svoju imovinu, ako dokažeš da sam se obogatila na državnoj funkciji - poručila je Stefanoviću Ivković Popović. 

Međutim, izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije iz 2016. godine pokazuje da je Biljana Popović Ivković imala dvosoban stan koji je kupila, kuću u nasledstvu, garažu, kućni plac u istom svojstvu, a onda još jedan plac (kupovina), voćnjak (kupovina), jedan takođe u nasledstvu i dvosoban stan od 85 kvm (kupovina), ali se ovaj iz 2019, ipak, malo razlikuje.

U izveštaju iz marta 2019. stoji da je vlasnički udeo 1/1, stan od 193 kvm na ime Biljane Ivković Popović kupljen. Isto to, doduše sa ipak malo drugačijom kvadraturom, tačnije 18 kvadrata više nalazi se i u Katastru nepokretnosti. 

Državna sekretarka bi morala zbog svih građana Srbije, koji je ipak plaćaju, da objasni poreklo ove nekretnine koju je prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije u martu prošle godine, a onda i da ispuni obećanje dato na Tviteru - da stan pokloni zameniku SSP-a Borku Stefanoviću.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati