Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 01. 2020. 15:57 0

VUČIĆEVA NAREDBA "Vlasnik 'Jovanjice' da brod pokloni BIA"

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik Miroslav Aleksić pitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića, da li je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica" na kojem je zaplenjena velika količina marihuane, poklonio BIA brod "Srbija", koji se sada vodi kao vlasništvo Agencije.

- Imam saznanja da je Koluvija BIA poklonio brod "Srbija" registarske oznake BG-346-I i pitam Vučića i Gašića da li je to tačno. Da li je Vučić, pošto mu se dopalo krstarenje u Turskoj sa gospodinom Erdoganom, naredio Gašiću da i država Srbija nabavi brod, pa je Koluvija kupio brod i poklonio ga agenciji - upitao je Aleksić i pokazao fotografiju broda, zatim postavio pitanje i Tužilaštvu za organizovani kriminal.

- Gde se nalazi zaplenjena marihuana, da li je izvršeno biološko veštačenje sadržaja THC-a u biljkama? - upitao je Alksić i naglasio da odbrana Predraga Koluvije zasniva svoju odbarnu na tome, da na tom imanju zapravo nije bio kanabis, nego industrijska konoplja, a da je slučajno upala po neka semenka ili biljka kanabisa - kazao je on i  upitao ko je bio nadležan za kontrolu uzgajanja industrijske konoplje, na osnovu dozvole koju je izdalo Ministarstvo poljoprivrede "Jovanjici" i "Superioru".

- Da li je to bilo u nadležnosti policije ili Ministarstva poljoprivrede, i ko u lancu je imenom i prezimenom bio zadužen za to, ko je saslušan, i kako je moguće da oni nisu utvrdili da tamo postoji ozbiljna proizvodnja kanabisa, u zatvorenom prostoru, sa rasvetom i drugim stvarima neophodnim za to uzgajanje. 

Potpredsednik Narodne stranke je naveo i da je dobio tužbu predsednikovog brata Andreja Vučića i da se neće pozvati na imunitet u tom slučaju, jer se raduje suđenju na kojem će raskrinkati "sve kriminalne radnje režima", i najavio da će kao svedoka pozvati Aleksandra Vučića. Aleksić je podsetio da je Aleksandar Vučić izjavio da neće dozvoliti da se zaboravi slučaj "Jovanjica", te dodao da je podržao ovu izjavu predsednika, jer je, kako kaže, "računao da će moći nekad da ne slaže".

- Rekao je i da će insistirati na odgovrima u slučaju proizvodnje marihuane u Jovanjici. Šta se desilo iza toga? Desilo se njegovo priznanje da neke stvari, ili, slobodno mogu reći, dosta stvari, o kojima sam ja pričao, jesu istinite. I sam je priznao u novogodišnjim intervjuima da su u slučaju "Jovanjica" umešani pojedinci i struktrure iz MUP-a Republike Srbije, Bezbednosno informativne agencije i vojske. Takođe je rekao da je Predrag Koluvija imao ozbiljan prsten zaštite, koji je pružala Republika Srbija. Ja ne znam da li je Aleksandar Vučić svestan da je tim priznanjem zapravo priznao i svoju odgovornost. Pitam predsednika Republike šta je preduzeo povodom saznanja o umešanosti MUP-a, Bezbednosno informativne agencije i Vojske u proizvodnji marihuane? Da li je dao podatke nadležnim organima, da li se sprovodi istraga, ko su ti ljudi koje je on označio kao nekoga ko je pružao prsten zaštite Predragu Koluviji? 

Istakao je da na sva ova pitanja, kao i do sada, ne očekuje odgovor u javnosti predsednika, već da ga Vučić i njegovi jurišnici napadnu prostačkim uvredama i lažima, koje izgovaraju na njegov račun. 

- Ako je Aleksandar Vučić tako hrabar, i ako ne laže za sve što govori o meni, ja ga pozivam danas, treći put, da se odrekne javno imuniteta, da bih mogao da ga tužim za sve laži koje iznosi o meni. Nema razloga da se boji, ako je sve što iznosi istina, i ako je tako hrabar. Ne mora da bude hrabar samo kad je u studiju sa Sarapom ili u "Hit tvitu". Hajde da vidimo to na sudu. Ko govori istinu, a ko laže. Ili možda čeka da on bude taj koji će kontrolisati sudije, pa da tako hrabar izađe da se suoči sa nekim na sudu - rekao je Aleksić i dodao da on javno odriče svog imuniteta i da bi Aleksandar Vučić i svi ostali mogli da ga tuže.

- Ja se neću pozvati na imunitet po tužbi Andreja Vučića, koju sam dobio. Jedva čekam, i nadam se da će što pre krenuti to suđenje da sa zadovoljstvom mogu da raskrinkam sve njihove laži i sve njihove kriminalne i mafijaške poslove, koje sprovode u ovoj zemlji koju su privatizovali. U toj tužbi koju je pokrenuo Andrej Vučić, ja ću njegov brata pozvati kao svedoka, pa će to možda biti prilika da i on odgovori na neka pitanja. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati