Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

23. 01. 2020. 13:49 0

"Medijskim zakonima do suzbijanja mržnje i klevete"

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da je konačno usaglašen tekst Medijske strategije i da će posle njenog usvajanja, krenuti izrada seta medijskih zakona, koji treba da regulišu mnoge stvari koje se sada dešavaju u oblasti informisanja.

- Verujem da će u narednom kratkom roku setom medijskih zakona moći da se regulišu ta delikatna pitanja - rekao je Vukosavljević na sednici Skupštine, prenosi N1.

On je dodao da se govor mržnje, pretnje i klevete, kojih ima dosta u javnom prostoru u Srbiji, moraju sankcionisati primenom drugih zakona, krivičnog i prekršajnog, a da je potrebno i "nekim alatima" podizati svest o značaju medija i javne reči u društvu.

Živimo u vremenu u kome mediji mogu da utiču na svest građana, ukazao je on i dodao da je, pored Vlade i Ministarstva, na čitavom društvu da, poštujući slobodu medija, insistira na poštovanju zakona.

Donošenjem seta medijskih zakona biće stvoreni uslovi da se ove stvari bolje rešavaju. Ali, mediji su refleksija društva u svakom smislu, i pozitivnom i negativnom, ocenio je Vukosavljević, iskazujući nadu da će se doći do zadovoljavajućeg pomaka u narednom periodu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati