Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

06. 01. 2020. 14:49 0

Tužilac: Pretnje Simonovića su atak na javno tužilačku organizaciju

Tužilac Predrag Milovanović izjavio je da su pretnje koje mu je uputio bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović atak na javno tužilačku organizaciju.

- To što je optuženi izgovorio, u krivičnopravnom smislu, nije pretnja. Ipak, to što je rekao da sam zloupotrebio svoj položaj, da će se on pozabaviti i sudskim putem radom javnog tužilaštva, da sam montirao proces protiv njega te da neću biti tužilac kad se završi postupak – jeste atak na javnotužilačku organizaciju. Ali ja znam da se nosim sa pritiscima i to nije jedini primer - rekao je Milovanović, zamenik tužioca u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu za Centar za pravosudna istraživanja (CEPRIS).

Milovanović zastupa optužbu u slučaju paljenja kuće novinaru portala Žig Info Milanu Jovanoviću, a na poslednjem ročištu optuženi Dragoljub Simonović, doskorašnji predsednik opštine Grocka i član Gradskog odbora SNS, javno mu je pretio u sudnici, tvrdeći da će se pozabaviti njegovim radom i "da on možda više i ne bude tužilac".

Milovanović je istakao da je saradnja sa policijom tokom istrage u slučaju paljenja kuće novinaru Milanu Jovanoviću bila korektna ali i da je on, uvidevši težinu postupka i njegov značaj u javnosti, sam učestvovao u svim saslušanjima i drugim prikupljanjima dokaza, lično potpisujući sve zapisnike sa saslušanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati