Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 01. 2020. 14:43 1

Pisanje Srpskog telegrafa napad Vučića na Stefanovića

Današnja naslovna strana tabloida Srpski telegraf koji kontroliše vlast, dokaz je da država priznaje aferu "Jovanjica", ali i da je uveliko na snazi sukob između ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Srpski telegraf danas je objavio na naslovnoj strani da delovi policije nameštaju Vučiću i njegovom bratu Andreju aferu "Jovanjica". Interesantno je da je SBPOK dva meseca pre akcije imao saznanja o "Jovanjici" , ali je akcija odlagana iz političkih razloga. 

- Postoje jake i neoborive indicije da se istraga o "Jovanjici" namerno opstruira i odugovlači, a onda se taj prazan prostor koristi da bi se smišljeno plasirale optužbe o navodnoj umešanosti, pre svega Andreja Vučić. Uporedo sa tim miniraju se i neke druge istrage, poput nedavne pucnjave na Vračaru, a u sve je umešan isti krug ljudi unutar policije - navodi Srpski telegraf u tekstu.

Zanimljivo je što ovaj tabloid u tekstu spominje i načelnika u Upravi za narkotike beogradske policije Slobodana Milenkovića (sina Sente Milenkovića, bivšeg Miloševićevog telohranitelja) i poziva na ispitivanje njegove uloge, jer se, kako kažu, njegovo ime pojavljuje u oba slučaja. Oni su u tekstu pomenuli i povezanost Predraga Koluvije, funkcionera SNS Dragomira Petronijevića i Aleksandra Papića, kuma Nebojše Stefanovića.

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić rekao je za Direktno.rs da je Aleksandar Vučić, kako bi zaštitio svog brata Andreja Vučića od umešanosti u aferu „Jovanjica“, direktno i otvoreno napao Nebojšu Stefanovića time što je u kontekst te afere i sponzorstva filma „Južni vetar“ naveo ime Aleksandra Papića, koji važi za Stefanovićevog najbližeg saradnika i prijatelja.

- Iako je Vučić do pre nekoliko dana govorio da ja lažem, prostački me vređao i tvrdio da nije istina sve što iznosim u vezi sa „Jovanjicom“, sada i sam potvrđuje sve što sam govorio - da su u tu aferu umešani i BIA i vojska i MUP. Nije, međutim, pomenuo još neke viske funkcionere SNS, niti svoje ime i prezime, jer je Koluviju vodio po svetu kao člana privrednih delegacija Srbije - rekao je Aleksić.

On smatra da je teško poverovati da je moguće da bilo ko iz režima uradi nešto bez Vučićevog znanja i odobrenja. 

- Vučić je spreman da žrtvuje sve samo da bi zaštitio sebe i brata, a sada je direktno napao Stefanovića i MUP. - Na poligrafu bi trebalo da se testiraju Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović kako bi se utvrdilo ko od njih dvojice stoji iza afere „Krušik“, a ko iza afere „Jovanjica“. 

Zamenik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, za Direktno.rs kaže da je ovo "otvoreni napad na Nebojšinu ekipu od strane Andrejeve ekipe".

- Ovo je samo početak unutrašnjeg obračuna u kliki na vlasti. Ima puno primera sličnih dešavanja u istoriji i u slično organizovanim grupama, ali je sigurno da je u pitanju borba oko plena i upravljanja. Može se reći da oni ulaze u poslednju fazu dekadencije pred pad - rekao je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati