Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

16. 12. 2019. 13:29 0

"Premijerkina izjava cinično ruganje radnicima koji rade za minimalac"

Izjava premijerke Ane Brnabić da "Srbija više nije zemlja jeftine radne snage i da se to više ne može isticati kao njena komparativna prednost u privlačenju stranih investicija" je cinično ruganje svim radnicima koji rade za minimalac, posebno u stranim kompanijama koje su dobile od Srbije subvencije za upošljavanje, ocenio je danas Sindikat "Sloga".

U saopštenju tog sindikata je navedeno da tvrdnja premijerake da je Srbija imala istorijski nisku stopu nezaposlenosti od 9,5 odsto takođe "olako izgovorena neistina koja se statistički ne može valjano demantovati, ali je demantuje realnost i ljudi koji svakodnevno napuštaju Srbiju u potrazi za boljim životom".

Sloga smatra da se "iznošenje ovakvih neistina radi sa ciljem manipulacije javnosti u cilju izborne kampanje, širenja lažnog optimizma" i da "ovakvim ciničnim izjavama vlast odaje sopstvenu slabost".     
- Očigledno je da premijerka živi u paralelnom svetu i da je zaboravila da je plaćaju građani Srbije iz budžeta, istog onog za koji smatramo da se njenom nesposobnošću ne puni na bazi realne proizvodnje i suficita, već stalnim uvođenjem novih nameta građanima kroz akcize, izmišljanem novih taksi i novim kreditnim zaduživanjem u ime građana", istakla je "Sloga".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati