Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 12. 2019. 23:05 0

"Vlast preti radnicima Pošte koji štrajkuju zbog plate od 300 evra"

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas danas je govorio u Evropskom parlamentu i poseban akcenat je stavio na položaj radnika JP Pošta, koji su stupili u štrajk.

Đilas je, zajedno sa predsednikom Zajedno za Srbiju Nebojšom Zelenovićem i potpredsednikom Demokratske stranke Dejanom Nikolićem, govorio na tribini "Srbija u trci za slobodne izbore" koju je organizovala grupa Socijalista i demokrata (S&D) u Evropskom parlamentu.

Evropske parlamentarce je upoznao sa situacijom u kojoj se nalaze radnici JP Pošta i ukazao na krajnje bizarnu situaciju.

- Moram da vas obavestim da su zaposleni u JP Pošta prošl nedelje započeli štrajk. Njihove mesečne plate su oko 300 evra. U isto vreme, dobro poznati ljudi koji podržavaju Vučićev režim, kao što su to pevači, voditelji, starlete, rođaci, takođe su zaposleni u pošti. Njihove mesečne plate su više od 1.000 evra. Vlada je juče i danas poslala policijske snage kako bi zastrašili zaposlene da prestanu sa štrajkom. Jedan od poštara je danas pokušao da se ubije presecanjem vena - rekao je Đilas i jasno naglasio da je Srbija zemlja hrabrih ljudi, koji nikada ne odustaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati