Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 12. 2019. 19:06 0

Ko je i zašto doneo odluku da NIN izađe bez naslovne strane? Ringier bez odgovora

Nedeljnik NIN i ove nedelje neće imati fotografiju na naslovnoj strani, a ko je doneo odluku da izdanje koje najavljuje tekst "Afera - Ko ruši Krušik", bude bez fotografije na naslovnoj strani, ekipa Direktno.rs upitala je kompaniju "Ringier Axel Springer Media AG".

Prošlonedeljno izdanje ovog nedeljnika koje na naslovnoj najavljuje tekst "Afera Krušik - Kako tata kaže", takođe je bilo bez fotografije. Dakle, poslednja dva broja nedeljnika NIN umesto fotografije na naslovnici imali su belu površinu. 

Naime, izdavač nedeljnika NIN, Ringier Aksel Špringer Srbija, izdao je saopštenje u kome navodi "da na naslovnoj strani nema fotografije, jer je ona koja je najpre objavljena na društvenim mrežama, bila neprimerena, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer".

Podsetimo, na naslovnoj strani koja je najavljivala tekst  "Afera oružje: Ko ruši Krušik", bila je Tanjugova fotografija iz 2017. godine na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sajmu naoružanja. Povučena je jer je po mišljenju izdavača bila sporna pošto puška uperena u predsednika navodno predstavlja poziv na ubistvo.

Ko je zapravo doneo odluku da nedeljnik NIN izađe bez naslovne strane, kao i zbog čega, upitali smo Marka Dekana, generalnog direktora "Ringier Axel Springer Media AG", a mejl sa zvaničnim pitanjima uputili smo na još nekoliko adresa sedišta ove kompanije, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore na pitanja.S obzirom na to da promenjena naslovna strana predstavlja i uplitanje u uređivačku politiku, naše pitanje odnosilo se i na tu temu, ali ni na to nismo dobili odgovor od pomenute kompanije. 

Podsetimo, glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk izjavio je da taj nedeljnik ni u narednim brojevima neće imati fotografije na naslovnim stranama, "kako se neko ne bi slučajno kačio za slike i da se ne bi pričalo samo o slikama".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati