Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

06. 12. 2019. 14:16 0

"1 od 5 miliona": Tužilaštvo i MUP ćute o napadu na našeg snimatelja

Udruženje "1 od 5 miliona" saopštilo je da ni mesec dana otkako je ispred zgrade RTS u Beogradu "napadnut" snimatelj udruženja Nemanja Ristić, "niko od lica koje su studenti već identifikovali kao napadače, nije priveden niti sankcionisan".

Iz udruženja su naveli da su nedugo posle tog incidenta među napadačima identifikovali i "funkcionere Srpske napredne stranke", ali da i pored prijave koju je Ristić podneo, MUP "nije pokrenuo postupak niti se oglašavao po tom pitanju".

- Policiji je bio potreban jedan dan da pokrene postupak i uhapsi studente kod zgrade Predsedništva, par dana da studenti budu saslušani zbog performansa u kome su bojom na vodenoj bazi okrečili ulazna vrata RTS-a, nakon performansa ispred Predsedništva na studente su puštene 'Kobre' i bacile studenta na metalnu ogradu, a kada je snimatelj napadnut na par metara od ulaznih vrata javnog medijskog servisa i policije - tužilaštvo ćuti - stoji u saopštenju.

Dodaje se da su "za samo godinu dana" organizatori protesta "1 od 5 miliona" iz tog udruženja "praćeni, prisluškivani, snimani, napadani, prebijani, targetirani i davljeni".

- Za ugrožavanje bezbednosti studenata i organizatora protesta odgovoran je isključivo Aleksandar Vučić sa svojim poslušnicima koji targetiraju i omalovažavaju studente na nacionalnim frekvencijama, čime daju vetar u leđa svima koji žele da im se dodvore da napadaju i maltretiraju studente bez ikakvih posledica, zato što institucije vidno rade samo kada je to u korist Srpskoj naprednoj stranci - piše u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati